Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Moviemiento: Shadow World – Filmplateau Gent

March 22, 2017 @ 20:00 - 22:30

Een nieuwe reeks politieke films en documentaires rond het thema “verzet”, telkens op woensdagavond in Film-Plateau, Gent.

woe 22 maart 2017 – 20u

Shadow World – Johan Grimonpres

In ‘Shadow World’ legt Johan Grimonprez de business van de wereldwijde wapenhandel bloot – de business die zijn winsten telt in miljoenen dollars en zijn verliezen in mensenlevens…

Aan de hand van getuigenissen van onderzoeksjournalisten, wapenhandelaars, lobbyisten, politici en insiders, toont Shadow World hoe de internationale wapenhandel een bedreiging vormt voor de democratie. Niet alleen in de landen waar de wapens gebruikt worden, maar ook in het Westen, waar ze vandaan komen.

Inleiding en nabespreking door Pieter Teirlinck, stafmedewerker van Vrede vzw

Moviemiento?

Moviemiento is een samenwerking tussen Koerdisch Instituut vzw, Vrede vzw, Menarg (Ugent) en Masereelfonds

Wereldwijd komen mensen op allerlei manieren in verzet tegen onrecht, van grote opstanden tot stil protest. Een levensbelangrijk menselijk streven dat nochtans vaak  onderbelicht blijft. Daarom brengen wij het in beeld.

In maart 2017 bent u steeds op woensdagavond (20u) welkom in de Gentse universitaire filmclub Film-Plateau, voor vier inspirerende en verrassende films, telkens   voorzien van een deskundige inleiding en een nabespreking.

Praktisch

Locatie: Film-Plateau, Paddenhoek 3 Gent

Inkom: gratis, vooraf reserveren is niet nodig
Aanvang: 20u

Meer info: gent[at]masereelfonds.be

 

Details

Date:
March 22, 2017
Time:
20:00 - 22:30
Event Category:

Venue

Filmplateau Gent
Paddenhoek 3
Gent, 9000 Belgium
+ Google Map