September, 2019

26sep16:0021:00Briefschrijfactie - "Kruip in je pen voor een democratisch Turkije"

Meer

Evenement details

Vanuit zijn sensibiliserende en activerende functie voor mensen- en volkerenrechten, wijst het Koerdisch Instituut erop dat vrede en democratie broze verworvenheden zijn waar we ons als samenleving blijvend voor moeten engageren. Het spreekt dan ook voor zich dat het Koerdisch Instituut met veel overtuiging de campagne steunt rond de Vlaamse Vredesweek, een initiatief van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met diverse partnerorganisaties.

Eén van activiteiten die kaderen in deze campagne is het organiseren van een briefschrijfactie. Met een briefschrijfactie steken we een aantal vervolgde en/of gevangengenomen politici een hart onder de riem. Zij zetten zich dagelijks in voor vrede en democratie in Turkije, maar blijven nu verstoken van de mogelijkheid hun nuttige werk voort te zetten.

Decennialang al verzetten de Koerden in Turkije zich tegen de onderdrukking van hun identiteit, de negatie van hun politieke wil en de voortdurende discriminatie door de Turkse staat. Door de jaren heen nam hun strijd een steeds vreedzamer karakter aan en kwam overleg via politieke weg op de voorgrond te staan. Die vredelievende ambities worden echter niet getolereerd. Verkozen parlementsleden worden opgesloten in de gevangenis, burgemeesters worden uit hun ambt ontzet en de democratische aspiraties van een deel van de bevolking worden totaal genegeerd.

Heb jij een solidaire boodschap voor deze helden? Of onderteken je graag onze brief? Wees welkom in de gebouwen van het ADVN en laat deze vredespioniers weten dat ze niet alleen staan in hun strijd.

Tijd

(Donderdag) 16:00 - 21:00

Organisator

ADVN - Lange Leemstraat 26, 2018 Antwerpen

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
F
E
E
D

B
A
C
K