November, 2019

28nov15:3017:30Filmvoorstelling @ Festival van de Gelijkheid - "Zagros"

Meer

Evenement details

De Koerdische herder Zagros hoort dat zijn vrouw Havin door zijn familie wordt beschuldigd van overspel. Havin ontkent alles en vlucht met hun dochtertje Rayhan van Koerdistan naar België. Overtuigd van haar onschuld gaat Zagros hen achterna om in België een nieuw leven te beginnen. Maar eenmaal in Brussel blijkt Havin toch niet de hele waarheid verteld te hebben en gaat Zagros alsnog twijfelen. Hij moet kiezen tussen de liefde voor zijn vrouw en de eer van zijn familie. Een keuze die steeds moeilijker wordt en Zagros stilaan tot wanhoop drijft.

Met Sahim Omar Kalifa is ons land een sterke verhalenverteller rijker: zijn langspeelfilmdebuut Zagros is een matuur en meeslepend drama over culturele verscheurdheid, gedragen door levensechte vertolkingen. Op de slotavond van Film Fest Gent heeft de Belgische film Zagros de ‘Grand Prix voor Beste Film’ gekregen, de hoofdprijs van het filmfestival.

Het Koerdisch Instituut organiseert deze filmvoorstelling in samenwerking met partnerorganisaties ZijKant en Curieus. De voorstelling kadert in het “Festival van de Gelijkheid” dat zal doorgaan te Gent van 27 tot en met 30 november (zie ook www.festivalgelijkheid.be).

 

Tijd

(Donderdag) 15:30 - 17:30

Locatie

Cinema Sphinx, Sint-Michielshelling 3, 9000 Gent

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
F
E
E
D

B
A
C
K