September, 2019

21sepHele dag24Fototentoonstelling - "Vrede en verzet in de Koerdische regio's"

Meer

Evenement details

Vanuit zijn sensibiliserende en activerende functie voor mensen- en volkerenrechten, wijst het Koerdisch Instituut erop dat vrede en democratie broze verworvenheden zijn waar we ons als samenleving blijvend voor moeten engageren. Het spreekt dan ook voor zich dat het Koerdisch Instituut met veel overtuiging de campagne steunt rond de Vlaamse Vredesweek, een initiatief van Pax Christi Vlaanderen in samenwerking met diverse partnerorganisaties.

Eén van activiteiten die kaderen in deze campagne is het opzetten van een fototentoonstelling. Het tentoongestelde fotomateriaal illustreert de moed en bij wijlen de wanhoop van Koerden en Jezidi’s in hun verzet tegen IS gedurende de afgelopen 5 jaren. Het is een beklijvende verzameling aan foto’s geworden van diverse reporters die al jaren actief zijn in de Koerdische regio’s.

Meer dan een strijd voor vrede, is het Koerdisch verzet er één van hoop. De hoop op radicale verandering, emancipatie en vrijheid voor iedereen. Kunnen ze die droom waarmaken? En kan hun utopisch samenlevingsmodel dienen als blauwdruk voor een vreedzaam Midden-Oosten?

Geen betere locatie voor een dergelijke tenstoonstelling dan een huis van stilte en gebed. Voor deze gelegenheid kreeg het Koerdisch Instituut de Heilig Hart kerk in Merem-Bilzen ter beschikking.

Tijd

September 21 (Zaterdag) - 24 (Dinsdag)

Locatie

Heilig Hart kerk te Merem - Bilzen (Pater Damiaanstraat 23)

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
F
E
E
D

B
A
C
K