02jun12:0014:00INTERPARLEMENTAIRE WERKGROEP (IPWK) - “De globale dreiging vanwege Islamitische Staat - Risico’s en oplossingen"

Evenement details

Donderdag 2 juni tussen 12 en 14u organiseert het Koerdisch Instituut een Interparlementaire Werkgroep in de Marguerite Yourcenarzaal (Forum-gebouw / Commissiezaal van de Kamer), Leuvenseweg 48, 1000 Brussel

Het zware incident met ISIS in Hasakah (januari 2022) bewijst opnieuw dat de situatie in de Autonome Administratie van Noordoost-Syrië (AANES) een tikkende tijdbom is en een reëel gevaar vormt, niet alleen voor de regio maar voor het hele westen. De Syrische Democratische Raad wijst al jaren op dit ernstige gevaar. In een onlangs uitgebracht gedetailleerd rapport beschrijven zij niet alleen de globale dreiging, maar formuleren zij ook concrete oplossingen om deze crisis te vermijden.
Een ervan is de erkenning van- en het aanknopen van diplomatieke relaties met- de AANES vanwege de internationale gemeenschap. 

Sprekers

  • Koen Metsu: Federaal volksvertegenwoordiger; hij reisde naar de betrokken regio en wist er de ernst van de feiten vast te stellen
  • Dr Khaled Issa: Vertegenwoordigt de Syrische Koerden in Frankrijk en is lid van de Democratische Uniepartij (PYD), de grootste politieke formatie in de AANES
  • Rhodi Mellek: Mensenrechtenactiviste met heel wat kennis en expertise over de toestand in Rojava (Noordoost-Syrië)
  • Hozan Ahmed: Vertegenwoordigt de Democratische Raad te Brussel

Contact & practica

Vooraf inschrijven is verplicht! Gelieve uiterlijk 3 dagen voorafgaand uw naam en voornaam correct door te geven via een van de hieronder vermelde contactgegevens. 

[email protected]
 / [email protected] / 0474 71 48 71

Gezien videoconferentie in de congreszaal niet is togestaan, heeft het Koerdisch Instituut een aantal wijzigingen aangebracht onder de sprekers. Noteer ook dat het opzetten van een digitale sessie om de conferentie vanop afstand te kunnen volgen niet mogelijk is.  

 

Meer

Tijd

(Donderdag) 12:00 - 14:00

Locatie

Marguerite Yourcenarzaal (Forum-gebouw), Leuvenseweg 48, 1000 Brussel

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F
E
E
D

B
A
C
K