04dec10:0014:00Koerdisch Benefietetentje i.s.m. Davidsfonds Sint-Michiels & Sint-Andries (Brugge) en de Vlaamse Volksbeweging Brugge-Oostkust

Evenement details

Eindelijk nog eens een activiteit in het hartje van West-Vlaanderen!

Zowel de Brugse Davidsfonds-afdeling Sint-Michiels & Sint-Andries als de Vlaamse Volksbeweging afdeling Brugge-Oostkust nodigen het Koerdisch Instituut uit voor onze intussen bekende Koerdische gastentafel, waaraan wij – in overleg met beide organisaties – met genoegen een interactieve voordracht aan vastkoppelen.

De Brugse afdeling van het Davidsfonds bestaat sinds maart 1875, en is daarmee de oudste in West-Vlaanderen. Met hun actieve afdeling Brugge-Oostkust bestrijkt de VVB een mooi stukje West-Vlaanderen, naast nog andere niet te onderschatten afdelingen in die provincie (waaronder Bachten de Kupe en Middenkust).

Zowel Davidsfonds Sint-Michiels & Sint-Andries als VVB Brugge-Oostkust nodigen hun leden en sympathisanten uit voor wat ze zelf “een benefietetentje” noemen. Immers, de opbrengst zal integraal worden besteed aan projecten ter ondersteuning van de zwaar door oorlog geteisterde Koerdische regio in Noord-Syrië.

Tijdens een aperitief met typische Koerdisch-Armeense hapjes krijgen de aanwezigen een voordracht met betrekking tot de actualiteiten in de Koerdische regio’s (Turkije, Syrië, Irak, Iran en de Kaukasus) en de geopolitieke krachtsverhoudingen. Tijdens de hoofdmaaltijd kan er rustig worden nagepraat en is er ruimte voor een meer informeel vraaggesprek met de gastspreker.

Deze aanpak biedt de aanwezige leden van het Davidsfonds en de VVB de mogelijkheid om op een heel aangename en laagdrempelige manier kennis te maken met een toch wel complexe thematiek.

 

Meer

Tijd

(Zondag) 10:00 - 14:00

Locatie

Ontmoetingshuis “Onze Ark”, Sint-Michielslaan, 35, 8200 Sint-Michiels

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

F
E
E
D

B
A
C
K