Maart, 2020

04mar20:3022:30Moviemiento: No One Knows About Persian Cats

Meer

Evenement details

In maart vertonen we elke woensdag een film in Filmplateau te Gent. Eerst op het menu, No One Knows About Persian Cats van Bahman Ghobadi, een bekroonde film over blasfemie, de vrijheid van meningsuiting en rock & roll in Iran. De film is een aanklacht tegen de culturele repressie in de muzikale undergroundscene in Iran en een cinematografische voorbode van hedendaagse protestbewegingen in het land.

De film volgt twee jonge mensen die een rockband willen beginnen nadat ze uit de gevangenis zijn vrijgelaten. Ze reizen af naar Teheran, waar ze andere underground rockmuzikanten ontmoeten. Die proberen ze te overtuigen om samen met hen naar Europa te vluchten, waar ze in alle vrijheid muziek kunnen maken. Zonder geld of paspoort lijkt hun droom echter moeilijk te verwezenlijken.

Na de film ontvangen we Hesam Dastpish, vertegenwoordiger van de Democratische Partij van Iraans Koerdistan (KDP-I) en gespecialiseerd in internationale betrekkingen, die dieper zal ingaan op actuele ontwikkelingen in Iran en het lot van de Koerden in dat land.

i.s.m. Vakgroep Conflict & Development (UGent), Vrede vzw, GAPP en Masereelfonds

Tijd

(Woensdag) 20:30 - 22:30

Locatie

Filmplateau (UGent)

Paddenhoek 3

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
F
E
E
D

B
A
C
K