– Tentoonstelling Ahmad Selahi

Inhoud

Al van jongsaf aan tekent Ahmad veel en met veel plezier.  Als autodidact gaat hij zelf op zoek naar nieuwe manieren om uitdrukking te geven aan zijn creativiteit.  In Iran volgt hij enkele korte opleidingen bij bekende kunstenaars.

Ahmad werkt al 15 jaar met olieverf maar door de jaren heen heeft hij verschillende technieken en stijlen gebruikt.  Zijn stijl kan je het best omschrijven als spontaan, expressief en experimenteel.  Hij schildert niet alleen wat hij ziet maar ook wat hem beweegt.  De emotie die hij ervaart is een aanleiding.

Ahmad wordt in 1977 geboren in Sardasht, een stad in het noordwesten van Iran.  In 2005 verlaat hij om politieke redenen zijn vaderland en vlucht naar België.  Hij woont nu samen met zijn vrouw en dochter in Hasselt.  In Iran en Irak heeft hij 14 tentoonstellingen op zijn naam staan.  In België is dit zijn eerste tentoonstelling.

Voorkennis

Geen specifieke voorkennis vereist.

Dag Datum Van Tot Plaats, van 13/01/2012 tot en met 27/01/2012, tussen 10:00u 17:00u, Vormingplus Limburg (Patio)

In samenwerking met:

Hasselt Integratiedienst

Adres

Cellebroedersstraat 13-15

3500 Hasselt

* Gratis 0,00 €

Begeleiding

Ahmad Salehi

– Film Persepolis: Tussen Iran en Europa
Iran is een van de fascinerendste landen van het Midden-Oosten. Het is de bakermat van onze beschaving en was tot 1935 bekend als Perzië. Bezoekers vertellen verhalen over warme contacten met de bevolking, schitterende steden, cultuurschatten en ruige berg- en woestijnlandschappen.

Iran heeft een woelige geschiedenis: lang geregeerd door de sjahs, maar sinds 1979 een islamitische republiek. Veel Iraniërs ontvluchtten, vanwege de veranderingen, hun land. Ook in Limburg en Hasselt wonen mensen uit Iran. Samen met hen stelde Vormingplus een boeiend programma samen, van 13 tot 27 januari.

Dochter van Iran: Een getuigenis

Meer informatie : http://www.vormingpluslimburg.be/InformCMS/preview/index.php?pag_id=550269&cur_id=4585&pag_id_back=550274&offset=&kalender=yes .

F
E
E
D

B
A
C
K