Onze Activiteiten

Het Koerdisch Instituut organiseert tal van educatieve en culturele activiteiten, waaronder lezingen, conferenties, gastentafels, filmavonden en tentoonstellingen. Zin om een activiteit bij te wonen? Neem snel een kijkje in onze kalender!

Ben je op zoek je naar een boeiende activiteit voor jouw organisatie? Bekijk hier ons aanbod.

WEBINARS‘: De aanslepende situatie met de pandemie noopt ons om – net als vele andere organisaties – de focus te richten op ‘online’ activiteiten. Die hoeven daarom niet minder boeiend te zijn. Neem hier even een kijkje.

Wil je graag vrijwilliger worden? Je bent absoluut welkom! Meld je hier even aan.

Mei, 2024

Conferenties en Werkgroepen

Koerdistan
Cultuurweek

Koerdische taallessen

Tolkexamens

Campagnes

Het Koerdisch Instituut organiseert ook jaarlijkse campagnes om bepaalde thema’s extra in de kijker te zetten. Klik op de campagnes om te kijken hoe jij zelf actie kan ondernemen.

Help de slachtoffers aardbeving in Koerdistan

Bij een zware aardbeving (een magnitude van 7,8) in Koerdisch regio (Bakur, Zuid Oost Turkije), zijn duizenden doden gevallen. Duizenden blokappartementen zijn ingestort. Ravage is enorm. De dodentol zou dus nog kunnen...

#SOS Rojava & Shengal

Deze campagne mobiliseert steun voor de wederopbouw van de Koerdische regio’s in het noorden van Syrië (Rojava) en de Yezidi-stad Shengal (Sinjar) in Irak. Deze werden beiden zwaar gehavend toen ze in 2014 aangevallen...

#SOS Turkey

#SOSTurkey is een open platform van organisaties en individuen die hun steun betuigen aan de honderdduizenden mensen die het slachtoffer werden van de zuiveringsacties en de mensenrechtenschendingen in Turkije. Het...

Boek Ons

Als organisatie kan u onze medewerkers ook boeken! Wij plannen deze activiteiten op uw maat en gaan de baan op over heel Vlaanderen tegen een minimale onkostenvergoeding.

Voordrachten, Lezingen en Webinars

Gastentafel

Filmavond

Speeddate
Koerdische
Kwestie

Tentoonstellingen

Culturele
Evenementen

Educatieve
Uitstappen

Meer
Info

Als vrijwilliger ben je bij het Koerdisch Instituut meer dan welkom!

Behoor je tot de Vlaamse gemeenschap, een diaspora- of andere gemeenschap? Bij ons word je gewaardeerd.

Het Koerdisch Instituut werkt met een beperkt team van deeltijdse stafmedewerkers, bijgestaan door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een aantal zeer specifieke taken besteden we uit aan externe beroepskrachten. Maar een groot deel van onze werking hangt af van onze zeer gewaardeerde vrijwilligers.

Het Koerdisch Instituut doet beroep op vrijwilligers voor:
– logistieke taken tijdens activiteiten (bv. infostand, onthaal, bar, keuken, vervoer, geluid, …)
– promotie (bv. flyeren, posters verspreiden, sociale media, …)
– vertalingen (geschreven en/of gesproken tijdens infoactiviteiten)
– hulp in de bibliotheek en het documentatiecentrum (inschrijven, klasseren, …)
– lay-out van flyers en andere uitgaven

Een heel speciale categorie vrijwilligers zijn tot slot onze “inhoudelijke medewerkers”, met name onze redacteuren (die bijdragen leveren aan onze website en publicaties) en onze “gastsprekers” (de verschillende experten die voordrachten voor ons verzorgen). Nieuwe inhoudelijke medewerkers helpen we graag op weg met ondersteuning op maat.

Interesse? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Opties

F
E
E
D

B
A
C
K