Onze Activiteiten

Het Koerdisch Instituut organiseert tal van educatieve activiteiten, waaronder lezingen, conferenties, gastentafels, filmavonden, tentoonstellingen en culturele evenementen. Zin om een activiteit bij te wonen? Neem snel een kijkje in onze kalender!

Ben je zelf organisator en zoek je nog een boeiende activiteit voor jouw organisatie? Bekijk hier ons educatieve aanbod.

Wil je graag vrijwilliger worden? Dan kan je je hier aanmelden.

Januari, 2021

Koerdische Taallessen

Tolkexamen

Koerdistan
Cultuurweek

Conferenties en Werkgroepen

Campagnes

Het Koerdisch Instituut organiseert ook jaarlijkse campagnes om bepaalde thema’s extra in de kijker te zetten. Klik op de campagnes om te kijken hoe jij zelf actie kan ondernemen.

#SOS Rojava & Shengal

Deze campagne mobiliseert steun voor de wederopbouw van de Koerdische regio’s in het noorden van Syrië (Rojava) en de Yezidi-stad Shengal (Sinjar) in Irak. Deze werden beiden zwaar gehavend toen ze in 2014 aangevallen...

#SOS Turkey

#SOSTurkey is een open platform van organisaties en individuen die hun steun betuigen aan de honderdduizenden mensen die het slachtoffer werden van de zuiveringsacties en de mensenrechtenschendingen in Turkije. Het...

Boek Ons

Als organisatie kan u onze medewerkers ook boeken! Wij plannen deze activiteiten op uw maat en gaan de baan op over heel Vlaanderen tegen een minimale onkostenvergoeding.

Lezingen

Gastentafel

Filmavond

Speeddate
Koerdische
Kwestie

Tentoonstellingen

Culturele
Evenementen

Educatieve
Uitstappen

Meer
Info

Word Vrijwilliger

En indien u nog meer wilt doen voor de Koerdische kwestie en diasporagemeenschappen, kan u ons vervoegen als vrijwilliger!

Het Koerdisch Instituut werkt met een klein team van drie deeltijdse stafmedewerkers (één halftijdse en twee 4/5de), bijgestaan door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Een aantal zeer specifieke taken besteden we uit aan externe beroepskrachten, zoals boekhouding, het design van deze website en consultancy. Maar een groot deel van onze werking hangt af van u, onze zeer gewaardeerde vrijwilligers!

Het Koerdisch Instituut doet beroep op vrijwilligers voor:
– logistieke taken tijdens activiteiten (bv. infostand, onthaal, bar, keuken, vervoer, geluid, …)
– promotie (bv. flyeren, posters verspreiden, sociale media, …)
– vertalingen (geschreven en/of gesproken tijdens infoactiviteiten)
– hulp in de bibliotheek en het documentatiecentrum (inschrijven, klasseren, …)
– lay-out van flyers en andere uitgaven

Een heel speciale categorie vrijwilligers zijn tot slot onze “inhoudelijke medewerkers”, met name onze redacteuren (die bijdragen leveren aan onze website en publicaties) en onze “gastsprekers” (de verschillende experten die voordrachten voor ons verzorgen). Nieuwe inhoudelijke medewerkers helpen we graag op weg met ondersteuning op maat.

Interesse? Contacteer ons gerust voor meer informatie.

Opties

X
F
E
E
D

B
A
C
K