Acht Koerdische auteurs reizen naar Brussel en ontmoeten in Passa Porta hun lezers en iedereen met een hart voor dit bijzondere volk in het bewogen Midden-Oosten.

Met Sahînê Bekirê Soreklî (Syrië/Australië), Hêvi Berwarî (Irak/Duitsland), Hasan Silêvanî (Koerdistan/Irak), Khayri Bozanî (Koerdistan/Irak), Nouri Abdal (Koerdistan/Irak), Konê Res (Syrië), Ibrahim Selman (Irak/Nederland), Helîm Yûsiv (Syrië/Duitsland).  

Vrijdag 18 april – 20u

 

 Wat is Koerdische Literatuur ? 

De schrijvers praten over de grenzen van de Koerdische letteren en lezen voor uit hun werk. Vaak schrijven ze niet alleen in hun moedertaal, maar ook in de taal van het land waar ze wonen. In welke mate wordt de Koerdische literatuur zo beïnvloed door andere talen en culturen ?    

Zaterdag 19 april – 20u  Brief aan Europa UIT KOERDISTAN  

De Koerdische auteurs schreven samen een Brief aan Europa. Deze vormt het uitgangspunt van een gespreksavond over de rol die de EU kan spelen in de Koerdische kwestie. Gedichten en kortverhalen illustreren het thema.    

Adres :  Internationaal Literatuurhuis Passa Porta, Antoine Dansaertstraat 46, 1000 BrusselPrijs                        

5 / 4 € per avond Taal:                       

Kurmandji / NL Info en reservatie    www.passaporta.be – 02 226 04 54 – [email protected]  In maart heeft het literaire tijdschrift Deus ex Machina een themanummer rond de Koerdische letteren gepubliceerd, met teksten van de aanwezige auteurs.

Meer info op www.deusexmachina.be  

Organisatie : Koerdisch Instituut Brussel, Het beschrijf, Deus ex Machina   

Koerdisch Instituut Brussel, Het beschrijf, Deus ex Machina, Vlaamse Gemeenschap “met de steun van de Vlaamse Overheid”

F
E
E
D

B
A
C
K