Wat is Koerdische literatuur?
Vrijdag 18 april 2008 – 20u00
Op vrijdagavond praten de Koerdische auteurs over de grenzen van de Koerdische letteren en lezen ze voor uit hun werk. Vaak schrijven ze niet alleen in hun moedertaal, maar ook in de taal van het land waar ze wonen. In welke mate wordt de Koerdische literatuur zo beïnvloed door andere talen en culturen?
Brief aan Europa uit Koerdistan
Zaterdag 19 april 2008 – 20u00
De Koerdische atuers schreven samen een Brief aan Europa. Deze vormt het uitgangspunt van een gespreksavond over de rol die de EU kan spelen in de Koerdische kwestie. Gedichten en kortverhalen illustreren het thema.
Met Sahîne Bekirê Soreklî (Koerdistan Syrië/Australië),Hêvi Berwarî (Koerdistan Irak/Duitsland), Seyhmus Dagtekin (Koerdistan Turkije/Frankrijk), Hasan Kaya (Koerdistan Turkije), Ferhad Pirbal (Koerdistan Irak), Konê Res (Koerdistan Syrië), Ibrahim Selman (Koerdistan Irak/Nederland), Helîm Yûsiv (Koerdistan Syrië/Duitsland).
Met foto’s van Nick Hannes.
In het Kurmandjî, Soranî, Nederlands en Frans
Toegang: 5 euro (4 euro voor studenten en werklozen)
Organisatie: Koerdisch Instituut Brussel, Het beschrijf, Deus ex Machina
Locatie: Passa Porta, Dansaertstraat 46, B-1000 Brussel
Reservatie: tel. +32 (0)2 226 04 54 of online.
Reserveren is niet noodzakelijk, wel aangewezen
In maart publiceert het literaire tijdschrift Deus ex Machina een themanummer rond de Koerdische letteren, met teksten van de aanwezige auteurs. Meer info op www.deusexmachina.be.
 
Koerdisch Instituut van Brussel
Bonneelsstraat 16, B-1210 Brussel | [email protected] | tel. +32-(0)2-230 89 30 | fax. + 32-(0)2-231.00.97
 
Ereleden: ALALOUF Mateo, BASTENIER Albert, COPPIETERS Maurits, CREUZ Serge, DASSETTO Felice, DE KOCK Marc, DELVAUX André, EISENDRATH Henri, HOUTART François, HUMBLET Jean-Emile, JOSPA Yvonne, LEFIN Paul, MACDONALD Charles, MARTENS Albert, REMACLE Eric, SPRIET Georges, VAN BRUINESSEN M., VANDEN BAVIERE Paul, VAN PAEMEL Monika, ZANDERS J.-P

 

F
E
E
D

B
A
C
K