Ozan Semdin, een Koerd geboren in 1955 in Zuidoost-Turkije, leeft al sinds 1988 in ballingschap in Europa en zingt al meer dan dertig jaar traditionele Koerdische muziek. Als dêngbêj, vergelijkbaar met de historische entertainers en epische dichters van andere culturen zoals de barden, zal hij de heldendaden van Koerdische krijgers bezingen. Traditioneel zingen de dêngbêj ook over de tragedies en verrukkingen van gewonnen en verloren liefdes, over de avonturen van zwervers en over de veldslagen tussen de grote Koerdische stammen.

N’Faly Kouyaté uit Guinée wordt wel eens de ‘Jimi Hendrix van de Kora’.  Hij houdt van diversiteit op muzikaal en cultureel vlak, zoals mag bewezen worden door zijn groep Dunyakan. Deze muzikant wordt wel eens als één van de grootste artiesten van Westelijk Afrika beschouwd. Hij speelde zowel bij de opening van de Olympische Spelen in Athene als bij de overhandiging van de Nobelprijs aan Nelson Mandela.  Deze ‘behouder van de Guinese cultuur’ is ook lid van Peter Gabriels ‘Afro Celt Sound System’

Op uitnodiging van Interlitratour spelen Ozan Semdin en N’Faly Kouyaté ook samen. Een wereldprimeur!!

Van/de 18u30 tot/à 19u15, Beursschouwburg, Rue A.Ortstraat 20, 1000 B

Info:

KOERDISCH INSTITUUT/L’INSTITUT KURDE

Koerdisch Instituut vzw te Brussel is een sociaal-culturele organisatie die onafhankelijk is van gelijk welke politieke partij. Het Koerdisch Instituut streeft enerzijds naar de bescherming en de bevordering van de rechten van minderheden in het Midden-Oosten, Turkije en de Kaukasus en anderzijds streven wij als zelforganisatie naar de integratie, emancipatie en participatie van de Koerden.

Bonneelstraat 16, 1210 Brussel

Tel.: 02/230 34 02, [email protected] , www.kurdishinstitute.be

of kijk voor meer gegevens naar
http://www.interlitratour.be/

Interlitratour est une initiative de /  Interlitratour is een initiatief van: La Maison Culturelle Belgo-Roumaine – Arthis – Het Belgisch-Roemeens Cultureel Huis -, August Vermeylenkring, Het Beschrijf, Beursschouwburg, deBuren, Davidsfonds, Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen, Internationaal Comité, Kurdish Institute, La Fleur en Papier Doré, Le Wolf, Maison Russe, Masereelfonds, VOEM vzw, Willemsfonds.  

F
E
E
D

B
A
C
K