Dit programma vindt plaats in het kader van het stadsfestival Interlitratour.

Interlitratour is een literair evenement georganiseerd door enkele Vlaamse cultuurfondsen, Brusselse cultuurhuizen en zelforganisaties. Oude en nieuwe Belgen werkten intens samen om een literair programma met als thema ‘de stad’ uit te werken. Bloemlezingen, conferenties, wandelingen, getuigenissen, poëzietheater, muziekrecitals,… Aan u de keuze…Met o.a. Geert Van Istendael, Stefaan van den Bremt, Seyhmus Dagtekin, Peter Vermeersch. Meer info…

Seyhmus Dagtekin (Koerdistan, 1964) is dichter en romancier. Hij groeide op in de bergen in Zuid-Oost Turkije in een klein dorpje, waarvan de bewoners overwegend ongeletterd waren. Dagtekin was de eerste van zijn generatie die onderwijs genoot. Hij studeerde journalistiek en audiovisuele kunsten aan de universiteit van Ankara. In 1987 vertrekt hij naar Parijs om er zijn studies af te maken. Hij woont en werkt er nog steeds. Hij leert er snel de taal en schrijft in het Koerdisch, Turks en Frans. Dagtekin verkiest poëzie. Zijn eerst bundel verscheen in 1992. Hij schreef ook een roman A la source, la nuit, (2004) over het dorpje van zijn jeugd. Dagtekin behoort tot de vernieuwers van de Franse poëzie. Hij heeft een zevental bundels op zijn naam staan die meermaals bekroond werden. Juste un pont, sans feu won de prestigieuze Prix Mallarmé 2007.

Bibliografie :
Au fond de ma barque, L’Idée bleue (2008)
Juste un pont sans feu, Le Castor astral (2007)
La langue mordue, Le Castor astral – Écrits des Forges (2005)
À la source, la nuit, Robert Laffont (2004)
Couleurs démêlées du ciel, Le Castor Astral – Écrits des Forges (2003)
Le verbe temps, Le Castor Astral – Écrits des Forges (2001)
Les chemins du nocturne, Le Castor Astral (2000)
Artères-solaires, L’Harmattan (1997)

Erwin Jans (Hasselt, 1963) werkt als dramaturg bij het Toneelhuis (Antwerpen). Hij doceert theater en drama aan de KULeuven en aan de Artesis Hogeschool Antwerpen.

Passa Porta (Rue A. Dansaert 46 – 1000 Brussel)

13h30-14h30

ORG. Het beschrijf, Koerdisch Instituut Brussel, in het kader van Interlitratour.

 

F
E
E
D

B
A
C
K