Het Koerdisch Instituut doet mee aan ‘Zomer in Sint-Joost’! Dit project van de gemeente Sint-Joost-ten-Node voorziet in een waaier aan zomerse activiteiten voor jong en oud op verschillende locaties. Meer info en het volledige zomerprogramma vind je hier. Het Koerdisch Instituut organiseert in deze periode activiteiten rond Koerdische dans, Koerdisch koken en een infostand – meer info hieronder.

Op donderdag 17 augustus, van 15u tot 17u, kan je Koerdisch leren dansen in het Sint-Franciscuspark. Het dansatelier wordt begeleid door Petra, die al 16 jaar betrokken is met de Koerdische gemeenschappen in Nederland, waar ze haar Koerdische naam ‘Nûjîn’ kreeg.

Petra/Nûjîn vertelt: ‘Koerdische dans is een dans waarin veel emotie kan worden weggedanst. Ze wordt gedanst in een kring en het is daarin mogelijk om als mannen en vrouwen naast elkaar te dansen. Meestal ga je naast bekenden van je staan. De kring wordt niet gesloten; vooraan dansen de mensen die het goed kunnen – achteraan mag je altijd aansluiten om mee te doen. Het gaat er niet om hoe mooi je het doet maar dat je er plezier aan beleeft. Als je meer wilt weten; kom het dan uitproberen!’

Op donderdag 24 augustus, van 10u tot 12u, kan je Koerdisch leren koken in de lokalen van Straathoekwerkers aan het Sint-Franciscuspark. Enkele Koerdische dames uit de buurt tonen je hoe je een aantal typische gerechten moet klaarmaken. Deelnemers mogen achteraf het lekkers zelf proberen, smakelijk!

Op woensdag 30 augustus heeft het Koerdisch Instituut een standje op het slotfeest (12u-19u) van ‘Zomer in Sint-Joost’ in het Sint-Franciscuspark. Je kan er o.m. meer te weten komen over onze najaarsactiviteiten en onze recentste publicaties aankopen. Tot dan!

Vragen over de activiteiten van het Koerdisch Instituut tijdens ‘Zomer in Sint-Joost’? Contacteer ons via [email protected] of op het nummer 02 230 34 02.

F
E
E
D

B
A
C
K