Bericht van ANF News op 1 December 2021

Roşîn Hido van de Mensenrechtenorganisatie in Afrin heeft informatie verstrekt over de misdaden die de Turkse staat en zijn huurlingen in Afrin in de afgelopen twee maanden hebben gepleegd. Hido zei dat de misdaden begaan door de Turkse staat en zijn huursoldaten onder het publieke oog voortduren. “Zes mensen, waaronder een vrouw, werden gedood en 95 mensen, van wie 8 vrouwen, werden in oktober en november ontvoerd in Afrin”, voegde ze eraan toe.

Hido merkte op dat de Turkse staat en zijn huursoldaten zich ook richtten op de historische en culturele waarden van de regio en historische plaatsen plunderden zoals Nabi Huri en Qibar.

Ze stelde dat de vernietiging van de natuur ook onverminderd doorgaat. De afgelopen twee maanden zijn in Afrin 3.000 olijfbomen gekapt en op de markt gebracht voor verkoop.

Niets in de regio heeft de brutaliteit van de Turkse staat overleefd, onthulde Hido, en voegde eraan toe: “Olijfolie en olijfproducten, twee basismiddelen van bestaan ​​voor de mensen in de regio, worden Turkije binnengesmokkeld. Van daaruit worden ze als Turkse producten naar Europa verkocht.”

Hido deed een beroep op mensenrechtenorganisaties en eiste dat de misdaden van de Turkse staat zouden worden gestopt.

 

F
E
E
D

B
A
C
K