De afgelopen weken heeft hij zich actief ingezet om de verontruste ouders te helpen van de jongeren die naar Syrië zijn vertrokken. Hij staat geprogrammeerd voor het debat rond dit thema in Brussel, dinsdag 25 juni, dat wij helpen organiseren.

Bahar wordt bedreigd met uitlevering aan het zeer democratische Turkije. Wij zijn zeer bezorgd en overtuigd van de medeplichtigheid van de Belgische overheid: Bahar stoort, de waarheid stoort.
Bovendien is de chronologie zeer verhelderend:
22 Mei, communiqué van het Ministerie van Binnenlandse Zaken: “Joëlle Milquet heeft een lang onderhoud gehad, al tafelend met de directeur van de nationale Turkse inlichtingendienst, Hakan Fidan. Tijdens deze zeer constructieve wisseling zijn meerdere modaliteiten voor de samenwerking in en de uitwisseling van informatie betreffende verschillende dossiers besproken en bestendigd. Dit met name wat betreft de aanwezigheid van Belgische burgers in Syrië, maar ook het volgen en controleren van verschillende terroristische groepen.”
28 Mei: Turkije vaardigt in het geheim een nieuw internationaal arrestatiebevel uit tegen Bahar (die tien jaar geleden al door de Belgische Justitie vrijgesproken was voor arbitraire beschuldigingen).
13 Juni: Op de RTBF radio steunt minister Milquet de “democratische” Turk Erdogan: “Ik denk dat de Turkse geheime diensten oprecht zijn” (sic). (En ook de folteraars en zij die journalisten massaal opsluiten?) Zij diaboliseert Bahar als “Assad-steuner” terwijl deze in zijn boek de dictatoriale aspecten veroordeeld had.
17 Juni: Bahar  wordt aangehouden door agenten in burger terwijl hij met zijn vrouw Deniz en hun twee kinderen de kathedraal van Cordoba (Spanje) bezocht. In het bijzijn van zijn kinderen, voor alle duidelijkheid!
Deze donderdag, 20 juni, verschijnt hij voor de rechter in madrid.
Wij roepen iedereen op om deze schending van het recht op meningsuiting te veroordelen, deze laag-bij-de-grondse wrok van politici gelieerd met de Verenigde Staten, Israël en Turkije!
Verspreid deze boodschap op het internet, op facebook en overal, breng uw politieke mandatarissen en de media op de hoogte.
Vrijheid voor Bahar! Vrije meningsuiting tegen oorlog!
Vertaald van: Investig’action 18 juin 2013 
***
Vanmiddag protest aan het Ministerie van Buitenlandse Zaken, 16u30, Karmelietenstraat (Brussel). De Belgische staat moet de verantwoordelijkheid tegenover haar burgers opnemen!
Facebookpagina Evenement
 
 
F
E
E
D

B
A
C
K