Op 11 maart 2022 worden 4 Turkse agenten vervolgd voor deelname aan een vereniging van misdadigers en aan de activiteiten van een terroristische groep. Deze zaak zal worden behandeld door de 23ste correctionele kamer van de Rechtbank van Eerste Aanleg te Brussel.

De 4 beklaagden behoren tot een groep die een moordaanslag in Belgiƫ plande tegen 2 Koerdische prominenten, Remzi Kartal, de covoorzitter van Kongra-Gel en Zubeyir Aydar (zie foto)

De aantijgingen mogen dan wel schokkend zijn, ze zijn echter geen verrassing. Er zijn bovendien heel duidelijke aanwijzingen dat het in opdracht van Turkse overheidsinstanties gebeurde.

Net zoals intussen bewezen is dat de Turkse inlichtingendienst achter de moorden op de 3 Koerdische vrouwen zit in Parijs (2013).

Er zal op 1 maart e.k. een persconferentie doorgaan in de Brusselse Press Club. Er komen getuigenissen uit verschillende Europese landen en er zal een goed gedocumenteerd rapport worden gepresenteerd dat werd opgesteld door een journalist i.s.m. het Koerdistan Nationaal congres (KNK) met voorbeelden van activiteiten van Turkse agenten in Europa.

Hieronder de persmededeling in aanloop van de persconferentie.

Downloaden (PDF, 853KB)

 

F
E
E
D

B
A
C
K