Stichting Help Kobane, de Nederlandse afdeling van de Raad voor de Wederopbouw van Kobane (Kobane Reconstruction Board) lanceert een crowdfunding-campagne om geld in te zamelen voor de aankoop van een schoolbus voor Kobanê (Rojava, Syriê).

In oktober trokken twee leden van de Nederlandse stichting naar Kobanê om er met de lokale verantwoordelijken te bespreken via welke projecten ze konden bijdragen aan de wederopbouw van de zwaar vernielde stad. Ze kregen als antwoord dat er een schoolbus nodig is om weeskinderen die bij verschillende families in Kobanê onderdak kregen, te vervoeren naar school.

Steun de campagne hier.

help kobane

De Campagne voor een schoolbus

ls gevolg van de aanhoudende gewelddadige aanvallen door ISIS is de stad Kobane, in de Koerdische regio van noordelijk Syrië (Rojava), volledig verwoest. De infrastructuur is totaal ontregeld en de bevolking heeft een hoge prijs moeten betalen. Echter zijn de mensen van Kobane vastbesloten te blijven en hun stad te herbouwen.

Kinderen zijn de meest kwetsbare groep die geraakt is. Honderden zijn nu weeskind, door het verlies van hun ouders in gevechten tegen ISIS. Ze leven in erbarmelijke omstandigheden met vele van hun in vluchtelingenkampen. Deze kinderen missen fundamentele humanitaire hulp zoals gezondheidszorg, huisvesting en onderwijs als gevolg van het voortdurende geweld. Momenteel is er maar één school in Kobane, maar vele kinderen lopen elke dag meer dan een uur om aanwezig te zijn.

Wat willen we van u?

Om te helpen met het onderwijs voor deze jonge weeskinderen vraagt Stichting Help Kobane om uw hulp. Met uw bijdragen hopen we €25.000 op te halen om een schoolbus te kopen voor Kobane, waardoor het aantal jonge kinderen dat in staat is onderwijs te volgen zal toenemen van ongeveer 150 naar 500.

Waar gaat uw geld naartoe?

Uw donaties zullen rechtstreeks ingezet worden om de aankoop en het vervoer van de schoolbus te verwezenlijken. Eventueel extra geld zal gaan naar onze gerelateerde projecten waarbij geld wordt ingezameld om deze kinderen te voorzien van hulppakketten bestaande uit kleding, leermiddelen, en schooltassen.

In het licht van de recente aanslagen in Parijs, Beirut, Ankara en Baghdad wordt het nog belangrijker stil te staan bij de groepen die dagelijks onder dit terreur lijden. Deze kinderen moeten een humanitaire prioriteit worden.
Overweeg deze dus feestdagen nog één extra kado te geven en help de wens van deze kinderen voor een schoolbus om te zetten in werkelijkheid.

Stichting Help Kobane

 

 

 

F
E
E
D

B
A
C
K