Met steun van het Koerdisch Instituut Brussel organiseert de EU Turkey Civic Commission (EUTCC) haar 18e internationale conferentie op 6 en 7 december 2023 in het Europees Parlement. Het thema van de conferentie is:

DE EUROPESE UNIE, TURKIJE, HET MIDDEN-OOSTEN EN DE KOERDEN

Wij krijgen hiervoor telkens de steun van volgende fracties in het Europese Parlement: Europees Verenigd Links, de Groenen & Europese Vrije Alliantie, en de Groep van Progressieve Alliantie van Socialisten en Democraten.

Wie wenst deel te nemen aan deze conferentie moet uiterlijk vóór 24 november volgende gegevens via e-mail [email protected] ) versturen: naam en voornaam, geboortedatum, nationaliteit, type identiteitskaart en nummer van de identiteitskaart. Deze gegevens zijn noodzakelijk voor het opstellen van een persoonlijke badge.

Uw badge zal beschikbaar zijn aan de ingang van het hoofdgebouw van het Europees Parlement (Altiero Spinelli, Luxemburgplein, Brussel).

Achtergrond

De EUTCC en het Koerdisch Instituut organiseren al 18 jaar lang jaarlijkse internationale conferenties in het Europees Parlement, waarbij de nadruk ligt op de Koerdische kwestie en de democratische processen in Turkije. Deze conferenties genieten internationale aandacht bij zowel de politiek als media dankzij de deelnames van maatschappelijke organisaties, academici, Europese, Turkse en Koerdische politici, beleidsmakers en activisten. We zijn er trots op dat internationaal erkende figuren zoals Noam Chomsky, Leyla Zana, Shirin Ebadi, Bianca Jagger en Vedat Turkali het werk van de EUTCC steunen.

De eindresoluties van de conferenties leggen telkens de nodige druk bij de Europese Unie (EU), de Verenigde Staten (VS), de internationale gemeenschap en alle democratische krachten om hun politieke invloed aan te wenden en Turkije aan te moedigen een vreedzame, politieke oplossing voor de Koerdische kwestie te vinden.

In bijlage hieronder vindt u het volledige programma van de 2-daagse met een overzicht van de sprekers.

Downloaden (PDF, 323KB)

F
E
E
D

B
A
C
K