In nummer 76 van De Koerden leest u onder meer het verslag dat Human Rights Watch gemaakt heeft van haar bezoek aan Rojava (de Koerdische regio’s in Syrië).

Verder wordt de machtsstrijd tussen Gülen en Erdogan behandelt in een exclusief interview dat Toon Lambrechts (freelance journalist bij Mo* en Knack) voor ons tijdschrift maakte met Peter Edel in Turkije.

Kristel Cuvelier (KIB) verdiept zich in de nieuwe wetten die de AKP-regering probeert door te voeren die de censuur van het internet vereenvoudigen en die van Turkije steeds meer een spionnenstaat maken.

Ludo De Brabander (Vrede) legt uit waarom de vredesonderhandelingen van Genève II jammerlijk mislukten.

Paul Vanden Bavière (Uitpers) analyseert de oliehandel tussen de Koerdische Regionale Regering (in Noord-Irak) en Turkije.

De Britse vredesactivist Marcus Armstrong maakte speciaal voor De Koerden een reisverslag van zijn tijd in Sulêmanî (Koerdische Autonome Regio in Noord-Irak).

En Mauro Desira (KIB) probeert te achterhalen wie er achter de moorden zit op drie vrouwelijke Koerdische activistes in Parijs vorig jaar.

Bert Anciaux (Sp.a), Sabine Vermeulen (N-VA), Fientje Moerman (Open-VLD), Emine Altuntas (Sp.a), Bart Staes (Groen) en Karl Vanlouwe (N-VA) leggen uit wat zij doen voor de Koerdische zaak in het eerste deel van onze verkiezingsspecial.

Dat alles en nog veel meer (een zeldzaam interview uit de gevangenis in Iran, een interview met de voormalige Iraakse minister van mensenrechten Bakthiar Amin en een gedicht voor de drie vrouwen die vermoord werden in Parijs) kunt u lezen in het nieuwe nummer van De Koerden!

————–

Bestel nu een gratis proefnummer of neem meteen een abonnement op ons tweemaandelijks tijdschrift De Koerden en blijf op de hoogte van al de belangrijkste ontwikkelingen in de Koerdische regio’s van Turkije, Irak, Iran en Syrië en van relevante gebeurtenissen in Europa, het Midden Oosten en de Kaukasus!

We bieden nu een jaarabonnement aan voor slechts 25 euro! Buitenlandse abonnees betalen momenteel slechts 35 euro (Europa) of 45 euro (buiten Europa) per jaar.

Een kostendekkend steunabonnement kost 60 euro/jaar of 5 euro/maand.

Als u nu een steunabonnement neemt dan krijgt u een GRATIS exemplaar cadeau van de meest recente uitgave van het Koerdisch Instituut:

In het voetspoor van Maurits Coppieters, 35 jaar in de bres voor de Koerdische zaak” door Karel Van Reeth.

Of u kunt kiezen uit één van de vele eerdere uitgaven van het Koerdisch Instituut. Een overzichtslijst van onze publicaties vindt u hier.

U kunt uw bijdragen storten op het rekeningnummer (België): BE35 853851127037.

De betalingen vanuit het buitenland kunnen gebeuren via het ING-nummer (Nederland): 9030392 met vermelding ‘Jaarabonnement of steunabonnement De Koerden’.

Vergeet bij een steunabonnement niet te vermelden welk boek u graag heeft!

 

F
E
E
D

B
A
C
K