VVB“De Koerden: een geschiedenis van tragiek en streven naar zelfbeschikking; hun moedige strijd tegen Islamitische Staat”

Lezing op vrijdag 22 mei 2015

Door Derwich M. Ferho (voorzitter Koerdisch Instituut Brussel)

De Koerden zijn een volk zonder staat. Ruim 35 miljoen Koerden leven verspreid over Turkije, Irak, Iran, Syrië en de Kaukasus.
Ze kennen een bloedige geschiedenis van onderdrukking, mensenrechtenschendingen en het verbod om hun eigen taal en cultuur te gebruiken en te beleven.

Ook vandaag staan de Koerden in het brandpunt van een oorlog in het Midden-Oosten. Ze vormen met hun lichtbewapende milities (in Syrië) en de Peshmerga (in Noord-Irak) de eerste linies in de strijd tegen het terreurbewind van de Islamitische Staat (IS).
De strijd tegen IS in en rond de Koerdische enclave Kobanê, de tragiek van de Yezidi’s, de dubbelzinnige houding van de Turkse overheid … De Koerden zijn niet uit het nieuws weg te slaan.

De Vlaamse Volksbeweging Druivenstreek (i.s.m. VVB Brabant) nodigt voorzitter Derwich M. Ferho van het Koerdisch Instituut te Brussel uit. Wie anders is beter geplaatst om duidelijkheid te scheppen in het Koerdisch politieke kluwen?
Derwich brengt op een bevattelijke en toch boeiende wijze de geschiedenis en de strijd van het Koerdische volk, en getuigt over hun autonomiestreven.

Wanneer? Vrijdag 22 mei 2015 om 20:00 uur
Waar? GC De Bosuil – Witherendreef 1 – Jezus-Eik / Overijse
Inkom? € 5,00 / of € 3,00 voor VVB leden
De opbrengst is ten voordele van het project voor de wederopbouw van Kobanê
Info? Erik Vranken: 0474-71.48.71 / [email protected]
V.U.: organisatie Vlaamse Volksbeweging Druivenstreek – p./a. Stijn Streuvelslaan 7, 3090 Overijse

F
E
E
D

B
A
C
K