Dat de Koerden een taai volk zijn, hoeven we jullie waarschijnlijk niet te vertellen. De jongste maanden staan ze nog meer in het brandpunt van de belangstel-ling dan voorheen. De strijd tegen IS (Islamitische Staat) in en rond de Koerdische enclave Kobane, de tragiek van de Yezedi’s, de dubbelzinnige houding van de Turk-se overheid… De Koerden zijn niet uit het nieuws weg te slaan.
Velen van ons hebben echter geen goed zicht op de situatie ter plaatse. België is een politiek kluwen, maar Koerdistan is dat nog veel meer. Hoe kan je dan door het Koerdische bos de bomen zien? Het Koerdisch Instituut te Brussel (Enstituya Kurdî Ya Brukselê) heeft heel wat ervaring in huis. Derwich M. Ferho (wiens ouders door de Turkse overheid laffelijk werden vermoord) is geen onbekende naam in nationalistische middens. Hij brengt op een bevattelijke en toch boeiende wijze de strijd van het Koerdische volk.
We verwelkomen hem op donderdag 12 om 20 uur in Ontmoetingscentrum Onze Ark (naast Godelievekerk, ruime parkeergelegenheid), Sint-Michielslaan 35, 8200 Brugge Sint-Michiels. De opbrengst van de avond gaat volledig naar een project voor de Koerdische vluchtelingen.

Org. : Vlaamse Volksbeweging-Brugge ism het Koerdisch Instituut te Brussel

info : [email protected]

 

F
E
E
D

B
A
C
K