In het bijzonder protesteert de Koerdische gemeenschap tegen het uitblijven van enige reactie van de Europese Unie op het nieuws van de vergiftiging van hun leider Abdullah Öcalan, die sinds 1999 in afzondering gevangen zit op het eiland Imrali. Volgens deskundigen, die enkele haren van Ocalan hebben onderzocht, zouden deze een te hoog gehalte aan strontium en chroom bevatten. Volgens zijn advocaten verslechtert de gezondheidstoestand van Ocalan systematisch.
De Koerdische gemeenschap vraag de Europese Unie en in het bijzonder het Comité ter Preventie van Foltering (CPT) een internationale delegatie van artsen naar Imrali te sturen om de gezondheid van Ocalan te controleren.
 
Om de Koerdische gemeenschap te ondersteunen in haar gerechtvaardigd protest tegen de lakse houding van de EU inzake de mensen -en volkerenrechten in Turkije en in haar eisen voor meer en betere hervormingen, organiseert de Coördinatie ‘Stop de oorlog tegen het Koerdische volk’ op 03 mei 2007 een bezoek aan de hongerstakers in Europa.
 
Indien u geïnteresseerd bent, gelieve contact op te nemen met het Koerdisch Instituut vzw, Bonneelsstraat 16, 1210 Brussel, 02-230-89-30, [email protected].
 
 
Vriendelijke groeten,
 
Lionel Vandenberghe
Hugo Van Rompaey
Derwich Ferho
Isabelle De Keyser

F
E
E
D

B
A
C
K