Deze moordpartij van de Turkse staat is de zoveelste in het laatste kwartaal van 2011. De grootscheepse militaire operaties, luchtaanvallen, politieke genocide tegen de Koerden is drastisch toegenomen in Dersim, Zilan, Sason, Newala Qesaba en nu in Qilêban, een dorpje aan de grens. Elke operatie eindigde met tientallen moorden. In Newala Qesaba gebruikte de Turkse staat zelfs chemische wapens. Zie https://www.kurdishinstitute.be/english/human_rights/2151.html of http://www.gopetition.com/petitions/stop-turkey-of-using-chemical-weapons.html

Deze operatie gebeurde onmiddellijk na de vergadering van de Veiligheidsraad van de Turkse staat.  In de Veiligheidsraad zetelen de president -die hem voorzit-, de eerste minister, de minister van buitenlandse zaken, minister van binnenlandse zaken, minister van Landsverdediging, de Stafchef van het Turks Leger en vijf generaals.
De Turkse media doet alsof er niets gebeurd is terwijl de twee oppositiepartijen (CHP en MHP)  nog steeds niet hebben gereageerd. 
Zowel de Turkse media als de politieke partijen AKP, CHP en MHP tonen hun ware gezicht wat de Koerdische kwestie betreft. De moordpartijen, lynchpartijen en massale arrestaties worden verantwoord door de ‘’anti-terrorisme wet”!
De reactie van de Koerden is die van een woedend volk. Selahattin Demirtas, de co-voorzitter van BDP, sprak van een “staats- en regeringsplan” om de Koerden het zwijgen op te leggen. Dit verklaart de zoveelste moordpartij, de massale arrestaties van onze partijleden,  de ongeziene repressie tegen het Koerdische volk in het voorbije jaar.
De mensenrechtenorganisatie IHD en andere NGO’s in de regio roepen de internationale gemeenschap op om te reageren en vragen  middelen om een oplossing te zoeken tegen het misdadige gedrag van de Turkse regering en de staat.
De identiteit van 17 slachtoffers is al bekend:
Özcan Uysal, Nevzat Encü, Salih Encü, Ferhat Encü, Servan Encü, Osman Kaplan, M. Ali Tosun, Nadir Almak, Yüksel Ürek, Salih Ürek, Adem And, Hamza Encü, Cemal Encü, Sivan Encü, Bedran Encü, Hüseyin Encü, Selam Encü, Aslan Encü, Celal Encü

Andere berichrgevingen in dit verband:
http://en.firatnews.eu/index.php?rupel=article&nuceID=3793

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20111229_007&_section=60748408&utm_source=standaard&utm_medium=newsletter&utm_campaign=ochtendupdate

F
E
E
D

B
A
C
K