De vuile en genocidale oorlog van de Turkse staat tegen de Koerden wordt met de dag erger. Volgens laatste berichten uit de stad Nusaybin in de provincie Mardin zijn tientallen burgers gewond geraakt door artellerievuur. Medische hulp wordt niet toegelaten en de beschietingen gaan door. Minstens 35 burgers, waarvan sommige gewond, zitten vast en als niet snel hulp geboden wordt, zullen ze afgeslacht worden.
Volgens een verklaring van de mensenrechtenorganisatie IHD is de dreiging van een slachting imminent als er niet snel een corridor geopend wordt. Zij roepen op om een corridor te openen om de burgers te evacueren. HDP volksvertegenwoordiger Ali Atalan heeft verklaart dat er geen gewapende jongeren van de YPS meer zijn in de stad en dat de overgebleven mensen burgers zijn. De Koerdische organisaties roepen de internationale gemeenschap op om de Turkse staat tegen te houden om levens te redden.
De AKP regering en de Turkse staat hebben vooral de burgers van de Alika wijk van nusaybin in het vizier en gebruiken alle mogelijke militaire middelen om deze mensen om te brengen, inclusief bombardementen door gevechtsvliegtuigen. De AKP-regering en de Turkse staat hebben al verschrikkelijke massaslachtingen uitgevoerd in Cizre, Sirnak, Sur, Silopi en Yuksekova voor de ogen van de hele wereld die toen stil bleef. De AKP voelt zich gesterkt om opnieuw en opnieuw dezelfde misdaden te begaan door deze stilte.
Men moet een halt toeroepen aan het fascisme van de AKP om de levens van onschuldige burgers te redden. We roepen de democratische krachten in de wereld, de burgerorganisaties, Amnesty International, Human Rights Watch, de VN, de EU, het Europees Parlement en de Raad van Europa op om de aanstaande slachting in Nusaybin te voorkomen door onmiddelijk actie te ondernemen, om urgente verklaringen af te leggen en delegaties naar de getroffen gebieden te sturen.
KNK (Koerdistan Nationaal Congres)
26/05/2016

F
E
E
D

B
A
C
K