Cultuurweek-71Beste,

 

In september 2016 wordt voor de derde maal een Koerdistan Cultuurweek georganiseerd.

Zoals bij de voorgaande edities, zullen er tijdens die week tal van activiteiten plaatsvinden, waaronder concerten, (foto)tentoonstellingen, seminaries, bioscoopvoorstellingen, dans- en muziekvoorstellingen, infostands, enzoverder.

Ieder jaar wordt er een tijdelijk Koerdisch dorp opgericht aan het Spanjeplein, waar tal van activiteiten plaatsvinden. Zo werd er bijvoorbeeld tijdens de tweede editie van de Cultuurweek een traditionele huwelijksfeestvoorstelling georganiseerd in de straten rond de Anspachlaan, met een stoet die vertrok vanaf het Spanjeplein.

De Koerdistan Cultuurweek is steeds een unieke gelegenheid om bij te leren over de regio en het Midden-Oosten en om waardevolle internationale contacten te leggen. Maar de Cultuurweek is in de eerste plaats een feest, voor de buurt en voor iedereen die deelneemt. Bij deze derde editie zouden we de Cultuurweek graag internationaliseren en meer gevarieerde activiteiten aanbieden. De Cultuurweek is immers, net als Koerdistan zelf, een feest van veelzijdigheid!

Met deze mail willen we een eerste oproep doen voor eventuele deelnames aan de Cultuurweek. Organisaties kunnen op verschillende manieren deelnemen: door de activiteiten van de Cultuurweek te promoten, door zelf deel te nemen, door financieel te steunen. Eigen inbreng, eigen voorstellen voor projecten of activiteiten tijdens de Cultuurweek zijn meer dan welkom.

De komende weken ontvangen we graag mogelijke idee├źn of voorstellen voor samenwerking. Alle vormen van samenwerking zijn mogelijk. We zouden graag in april een gemeenschappelijke vergadering organiseren met alle ge├»nteresseerde partners om het concrete programma van de Cultuurweek uit te werken en vast te leggen.

We kijken er alvast naar uit om samen met u de derde editie van de Koerdistan Cultuurweek (2016) onvergetelijk te maken!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Derwich M. Ferho

Voorzitter Koerdisch Instituut Brussel

F
E
E
D

B
A
C
K