15 december 2004
Senaatsrapport Turkije en de EU

Het rapport van de Senaat is het resultaat van hoorzittingen en levendige debatten met professoren, politici en diplomaten, vertegenwoordigers van de sociaal-economische wereld en afgevaardigden van verschillende mensenrechtenorganisaties. Geen enkel onderwerp werd uit de weg gegaan. Het resultaat is een streng maar rechtvaardig oordeel met tal van voorwaarden die Turkije tijdens de komende onderhandelingen moet invullen.

Lees verder…

9 november 2004
Turkije en de EU: de Koerdische kwestie

In de Congreszaal van het Huis van de Parlementsleden organiseerde Lionel Vandenberghe, in samenwerking met het Koerdisch Instituut te Brussel en het Koerdisch Nationaal Kongres, de conferentie "Turkije en de EU: de Koerdische kwestie".

Lees verder…

5 november 2004
Turkse ambassade verhindert conferentie Koerdische kwestie in Senaat

Erkan Gezer, ambassadeur van Turkije, vindt het niet opportuun dat in de Senaat een conferentie over de Koerdische kwestie in Turkije georganiseerd wordt. Hij meldde dit aan senaatsvoorzitter Anne-Marie Lizin toen hij een uitnodiging voor een dergelijke conferentie, georganiseerd door senator Lionel Vandenberghe, ontving.

Lees verder…

19 oktober 2004
Spirit koppelt voorwaarden aan Turks EU-lidmaatschap
"Spirit wil dat Turkije door de Europese Unie tijdens de toetredingsonderhandelingen onder druk gezet wordt om democratische hervormingen door te voeren en om deze hervormingen ook in de praktijk om te zetten", zo stelt senator Lionel Vandenberghe bij de aanvang van hoorzittingen over Turkije in de Senaat.
Lees verder…

Handige koppelingen

Tekst: Aanbevelingen Senaat
Dossier Turkije – Europese Unie

Dossier Europese Unie – NOS
Dossier Turkije – Buitenhof VPRO

F
E
E
D

B
A
C
K