cizre am

Dringende noodoproep: Turkije laat een twintigtal burgers al zeven dagen doodbloeden in een kelder

Tot nu toe zijn al zes mensen gestorven omdat het Turkse leger geen ambulances doorlaat en de wijk blijft beschieten. Dringende hulp is nodig!

In de wijk Cudi in de belegerde Koerdische stad Cizre zitten vandaag nog steeds een 20-tal burgers, waaronder verschillende zwaargewonden, vast in de kelder van een tot puin geschoten gebouw en dat zonder water, voedsel of medische hulp. De gewonden zochten vorige zaterdag 22 januari hun toevlucht tot het gebouw nadat ze beschoten werden door de Turkse strijdkrachten. Ondertussen zijn al zes mensen uit de groep overleden aan hun verwondingen.

Ondanks verschillende oproepen van Koerdisch politici laat de Turkse politie geen ambulances toe om de gewonden te evacueren.

Als de Turkse autoriteiten niet onmiddellijk ambulances doorlaten, dan zal het dodentol verder oplopen. Een viertal mensen uit de groep kunnen elk moment overlijden.

We roepen het brede publiek, de pers en de politieke wereld op om dringend druk uit te oefenen op de Turkse regering opdat zij de toelating zouden geven om de gewonden in Cudi te evacueren voordat nog meer burgers sterven!

Koerdisch Instituut, Brussel, 29 januari 2016

 

Voor meer informatie:

Lees de onderstaande oproep van Amnesty International

Volg de zaak op Twitter via #WarCrimeInABasement

Of via de volgende websites:

ANF English

Bianet English

Downloaden (PDF, 273KB)

 

F
E
E
D

B
A
C
K