Muslum Altan, 17 jaar, afkomstig uit een familie van vluchtelingen met residentie in Brussel, is op 28 april aangevallen geweest tijdens de pauze van 10h30 in zijn school, door een groep Grijze Wolven. De jongeren beschuldigden hem ervan de Turkse vlag beledigd te hebben. Altun, die meegetrokken werd in de toiletten van zijn school, is brutaal geslagen geweest. De  rector werd verwittigd door een aantal Afrikaanse leerlingen en is tussen gekomen. Altun is in spoed naar het ziekenhuis gebracht. Hij heeft een voorschrift van 10 dagen onbekwaamheid gekregen.

De politie heeft de 6 daders gearresteerd op een klacht ingediend door Altun. De beschuldigden zijn naar het parket doorverwezen voor ondervraging.

Geïnterviewd door ANF, vertelde Muslum Altun, die school liep in het Guy Cudell Lyceum te Sint-Joos-ten-Noode, ons wat hij die dag meemaakte: “Die dag heeft een groep van 6 personen me aangevallen en me beschuldigd van het beledigen van de Turkse vlag.”

Altun verklaart geen enkele contact te hebben gehad met de daders ervoor. Ze hebben me brutaal geslagen hoewel ik ontkend heb dat ik die dingen gezegd hebben. Ze sloegen me en schreeuwden: “We zullen jullie, Koerden, niet laten wonen in Sint-Joost, we zullen jullie lastig vallen, we zullen jullie in brand steken zoals we dat tevoor al met jullie Associatie hebben gedaan.

(Vertaling uit: Info-turk: www.info-turk.be)

 

F
E
E
D

B
A
C
K