Verbijsterend nieuws is er heel onlangs verschenen op het webplatform van ‘Middle East Diplomatic’ (MED).

Hierin staat te lezen hoe een voormalige hoofd van de Turkse inlichtingendienst en van de generale staf van het leger, openlijk voor een TV-kanaal (CNN-Turk) verklaart dat de Turkse staat er alles aan moet doen om Koerdische politici in Europa te vermoorden. “We should assassinate Kurds in Europe” zegt deze man onomwonden voor de Turkse TV. De opnames van het interview zijn intussen beschikbaar via een link naar Youtube dewelke ook vermeld staat in het artikel van MED.

Deze Turkse ex-generaal proclameert dus doodgewoon staatsterrorisme op het grondgebied van Europa! Gaat de Europese Unie nog steeds zwijgen alsof er niets aan de hand is? Dit dreigement moet heel ernstig worden genomen. Of is men de aanslag en moord op de drie Koerdische politica vergeten in Parijs in 2013?

In het betrokken artikel van Middle East Diplomatic wordt de naam van Medeni Ferho vermeld. Medeni is journalist, schrijver en broer van onze voorzitter van het Koerdisch Instituut. Hij wordt eveneens geviseerd en staat mee op de lijst van het Turkse regime.

U kan het volledig artikel van Middle East Diplomatic (daterende van 20 februari 2021) lezen via deze link

F
E
E
D

B
A
C
K