België onthaalt deze week Erdogan. Een man die het recente referendum enkel kon winnen door massieve fraude en daarmee de wil van zijn volk aan de laars lapte.

Wij willen geen dictator Erdogan in België. Een man die actief oorlog voert in Turkije en het Midden-Oosten, islamistische terroristen ondersteunt, de Koerden aanvalt en momenteel plannen maakt om Rojava te veroveren, alle kritische journalisten en opposanten in gijzeling neemt en geen enkele oppositionele stem verdraagt.

Erdogan wil meer wapens, meer oorlog en meer aanvallen op de Koerden. Hij wil deze aanvallen op de Koerden in het Midden-Oosten gelegitimeerd krijgen door NATO.

Op de NATO – meeting, die zal worden bijgewoond door NATO – boss Trump, president van de VS, en de islamistische fascistische dictator Erdogan, zullen door degenen die verantwoordelijk zijn voor de oorlogen, militarisering en bezettingen in onze wereld, verder plannen worden gemaakt tegen onze rechten, vrede en democratie.

HDK – België/Europa (Democratisch Congres van de Volkeren) is een beweging in solidariteit met de strijd voor democratie en vrede in Turkije en Koerdistan. NATO heeft een hoofdverantwoordelijkheid in alle coups, oorlogen en complotten in Turkije en het Midden-Oosten.

Het leger dat de Koerdische steden in Turkije in de lente van 2016 totaal vernietigde en honderdduizenden mensen van hun land verjaagde en een bezettingsregime uitvoert in Koerdistan, is een NATO-leger.

Wij protesteren dus niet enkel tegen Trump, maar ook tegen de NATO die Erdogans oorlogspolitiek steunt, een politiek die het Midden-Oosten in een ruïne herschapen heeft, door islamistische terreurorganisaties, die de wapens levert en nog steeds nieuwe oorlogsplannen smeedt. Wij willen dat de NATO ontbonden wordt.

Dezelfden die de Middenlandse Zee in een massagraf voor vluchtelingen om vormden, zijn verantwoordelijk voor NATO. Wij weigeren dat een militaristische organisatie wordt voorgesteld als een factor van vrede, en zeggen dus Neen aan de NATO.

HDK – België/Europa komt op voor de democratische rechten en vrijheden en gelijke rechten, van de immigranten en vluchtelingen die zonder papieren, identiteit,… worden gelaten, uitgesloten en ontmenselijkt, niet enkel aan de Europese buitengrenzen maar ook in wijken van de Europese metropolen.

NATO is het belangrijkste instrument van de militarisering van het leven niet enkel buiten maar ook binnen Europa. Een instrument om de rijkdommen van de samenleving voor de winsten van de oorlogsindustrie en de handelaars in dood te verspillen.

Wij protesteren tegen Trump die vorige week in Ryad probeerde te komen tot een Arabische NATO samen met de Saoedische koning en de sjeiks van de Golfstaten tegen Iran, net als tegen dief en moordenaar Erdogan, zijn belangrijkste steun Merkel, Orban en alle andere oorlogsstokers. Not welcome in Brussels!

Welcome refugees, not Erdogan

No to the dirty refugee deal with Erdogan

Stop selling weapons to Erdogan

NATO out of Turkey, Turkey out of NATO

Belgisch Neen Platform
HDK-België
(Democratisch Congres van de Volkeren)

Contactadres: [email protected]

F
E
E
D

B
A
C
K