16 Maart 2021 — Verklaring vanwege de EU Turkey Civic Commission (EUTCC) betreffende de penibele situatie waarin Abdullah Öcalan zich bevindt.

In zijn jaarlijkse conferentie in het Europees Parlement roept de EUTCC de EU-lidstaten, de Europese instellingen, waaronder de Raad van Europa en de CPT (het Europees Comité ter voorkoming van foltering en onmenselijke of onterende behandeling of bestraffing), en de Verenigde Naties op om diplomatieke, politieke en juridische maatregelen te ondernemen.

Doel hiervan is om Turkije te dwingen zich aan de regels van het internationaal recht te houden en een einde te stellen aan het aanhoudende isolement van Abdullah Öcalan.

De EUTCC dringt er bij de Turkse regering op aan om regelmatig bezoek van zijn advocaten en familie mogelijk te maken. Bovendien eist het EUTCC de onmiddellijke vrijlating van de heer Öcalan en een terugkeer naar de dialoog voor een politieke oplossing voor de Koerdische kwestie die essentieel is om vrede, democratie en vrijheid te bereiken, niet alleen in Turkije, maar in het hele Midden-Oosten.

Hieronder de volledige verklaring van de EUTCC.

Downloaden (PDF, 173KB)

F
E
E
D

B
A
C
K