Een overwinning van de N-VA zal wel betekenen dat er eindelijk financieel orde op zaken gesteld wordt in dit land. Door de deelstaten financiële verantwoordelijkheid te geven is de N-VA de beste garantie op een snelle afbouw van het begrotingstekort. De N-VA staat voor een cultuur van financiële verantwoordelijkheid.

Een lange regeringsvorming hoeft niet gevreesd te worden, zeker niet als het van de N-VA afhangt. Wij zijn geen vragende partij om naar oeverloze onderhandelingen te gaan en weer maanden aan te modderen. Als de politieke wil bestaat om naar een confederaal model te gaan, dan moet dat binnen een normale termijn tot een akkoord kunnen leiden.

De N-VA is traditioneel een partij die veel inzet op het recht op zelfbeschikking, zowel voor Vlaanderen als voor de Koerden. Ook ik heb altijd een hart gehad voor de Koerdische zaak en steun het streven naar Koerdische ontvoogding. Talrijke parlementaire initiatieven getuigen daarvan.

Ook andere kandidaten op alle N-VA lijsten hebben zich in het verleden via diverse acties voor de Koerdische kwestie ingezet. Om er maar een paar te noemen: Ben Weyts (lijsttrekker op de Kamerlijst in Brussel-Halle-Vilvoorde); Theo Francken (lijsstrekker op de Kamerlijst in Leuven); Matthias Diependaele (lijstduwer bij de opvolgers op de Kamerlijst in Oost-Vlaanderen); Marc Hendrickx (lijstduwer bij de opvolgers op de Kamerlijst in Antwerpen); Peter Luykx (1e bij de opvolgers op de Kamerlijst in Limburg); Dirk Rochtus (7e bij de opvolgers op de Senaatslijst). Keuze genoeg dus om uw stem nuttig te gebruiken!

F
E
E
D

B
A
C
K