De Verenigde Staten en Frankrijk bereiden een aanval op Syrië voor. Ze zijn bereid om hiervoor de VN aan de kant te schuiven, ze wachten zelfs de resultaten van het VN-onderzoek naar het gebruik van chemische wapens in Syrië niet af.

Wij veroordelen elk gebruik van niet-conventionele wapens, inclusief chemische wapens. Het is echter onaanvaardbaar dat een aantal landen het Syrische drama misbruikt om hun belangen te laten primeren op die van de Syrische bevolking. Enkel een dialoog en een politiek akkoord kunnen leiden tot het einde van het conflict in Syrië. Een interventie zoals voorgesteld door de VS dreigt de situatie in Syrië enkel te verergeren en zal meer slachtoffers en vluchtelingen veroorzaken. Een militair ingrijpen zal destabiliserende gevolgen hebben voor de rest van de regio.

De wereldwijde mobilisatie tegen de oorlog, opiniepeilingen en de stemming in het Britse parlement tonen echter dat de publieke opinie tegen een aanval op Syrië is.Onderhandelingen tussen de verschillende partijen betrokken bij het conflict moeten zo snel mogelijk opstarten. België moet zich van elke militaire escalatie distantiëren en alle inspanningen leveren om tot een oplossing te komen.

 

Waar: VS-ambassade, Regentlaan, Brussel (metro Kunst-Wet)

Wanneer: Zondag 8 september, 17 u.

Ondertekenaars van het platform: intal – Vrede vzw – CNAPD – COMAC – Vlaams ABVV – Comité contre l’ingérence en Syrie – LEF/FGE – PTB/PVDA – PC – BRussells Tribunal – Vredesactie – Curieus Brussel – G3W/M3M – Palestina Solidariteit – MCP – Agir pour la Paix – Comité Surveillance Otan – Christenen voor het Socialisme – Kif Kif – Koerdisch Instituut – Käthe Kollwitz Vredesloop – NAIS

Mail naar [email protected] als uw organisatie dit platform wil ondertekenen. Graag deze oproep verspreiden!

Facebookpagina: https://www.facebook.com/events/646914758660376/?ref=3

 

F
E
E
D

B
A
C
K