zaventem
ma 6/10/14, VRT-nieuws, Gianni Paelinck – In verschillende Europese steden zijn honderden Koerden samengekomen om te manifesteren tegen de terreur van Islamitische Staat. Dat is het geval in de vertrekhal van de luchthaven van Zaventem, maar ook in Den Haag waar een grote groep actievoerders het Nederlandse parlement is binnengedrongen.

In Den Haag moest de politie tussenbeide komen toen de manifesterende Koerden het gebouw van de Tweede Kamer binnendrongen. In de hal van het gebouw vroegen ze aandacht voor de strijd tegen IS. Ze eisten ook dat Nederland meer gaat doen in die strijd.

Het lijkt om een gecoördineerde actie te gaan want ook in andere Europese steden trokken Koerden naar het parlementsgebouw of waren er acties op luchthavens. Op Brussels Airport zijn een paar honderd Syrische Koerden komen manifesteren. Rond middernacht liep de actie af. Incidenten zijn er niet geweest.

Met de actie willen de Koerden hun solidariteit betuigen met de Koerden in Syri√ę die door de terroristen van IS worden bedreigd. Rond de Syrisch-Koerdische stad Kobani wordt al enkele weken hevig gevochten en vandaag konden IS-strijders een belangrijk deel van de stad innemen. Al 200.000 Koerden zijn de grens met Turkije over gevlucht.

Overgenomen van deredactie.be

F
E
E
D

B
A
C
K