Onder de rubriek ‘Analyse’ verscheen op maandag 11 januari 2021 een artikel van Frank Vandecaveye op de website van Mo.be.

Aan de hand van een aantal interviews maakt de journalist een analyse van het Turkse autoritaire regime onder leiding van president Erdoğan. Een regime dat weinig perspectief heeft en ontegensprekelijk steun verliest, zowel in het buitenland als in het binnenland.

Naast Kader Sevinç, vertegenwoordigster bij de Europese Unie van de Turkse sociaaldemocratische oppositiepartij oppositiepartij CHP, en Erwin Van Veen van het Clingendael Institute, is onze voorzitter Derwich Ferho één van de geïnterviewden.

Derwich stelt onder meer vast dat het water nog te diep is voor een effectieve samenwerking tussen Koerdische Democratische Volkspartij HDP en de Turkse oppositiepartij CHP. Ook bij de CHP voert het Turkse nationalisme al decennialang de toon. Nochtans zou een krachtenbundeling het de regeringspartij AKP zeer moeilijk kunnen maken bij de presidents- en parlementsverkiezingen van 2023.

Het volledige artikel kan u lezen via de volgende link: “Een kat in het nauw maakt rare sprongen” – Mo.be

F
E
E
D

B
A
C
K