In het kader van het intercultureel literatuurfestival ‘Interliteratour’, vindt een poëzienamiddag plaats met voordrachten van twee Koerdische en een Vlaamse dichter onder muzikale begeleiding van Koerdisch muzikant Hekimo. Elk gebruiken ze hun poëzie als middel tot verzet. We verwachten u zondag 10 februari tussen 15 tot 18u. Plaats van het gebeuren is de grote zaal in Gemeenschapscentrum Ten Noey, gemeentestraat 25, 1210 St.-Joost-ten-Node. De inkom is gratis. Voor meer info neem een kijkje op tennoey.vgc.ben of mail [email protected]

AHMED HÜSEYNI (UK)
staat bekend om zijn woordvirtuositeit. Met zijn vrije verzen voert hij de lezer naar een andere wereld,  een wereld van onderdrukking en de dood.

RÛKIYE OZMEN (DUI)
Rûkiye Ozmen (Dui) moest in 1990 samen met haar familie Noord Koerdistan (Turkije) verlaten en leeft sindsdien in balingsschap. Haar literaire werken verschenen voor het eerst in 1996. Nu woont en werkt ze in Duitsland.

PETER HOLVOET-HANSSEN 
Peter Holvoet-Hanssen was Antwerps stadsdichter in 2010-2011 en won talrijke poëzieprijzen. Kenmerkend voor hem zijn theatraliteit en muzikaliteit, de combinatie ook van flarden realiteit met een rijke, vaak eigengereide beeldentaal.

 

F
E
E
D

B
A
C
K