interlit midden
met:
Dichters en vertellers
Medenî FerhoGeboren in 1947 te Mizîzex (Noord-Koerdistan/Turkije). Vanaf 1965 werkt hij als onderwijzer. In 1969 wordt hij uit al zijn functies ontheven omwille van zijn opvattingen, zijn Koerdisch identiteit en activiteiten in de Koerdische beweging. In 1971 wordt hij gearresteerd door het militair bewind. In 1973 begint hij als professioneel journalist te werken.
In 1977 vatte hij een studie economie aan, tot hij in 1981 weer gearresteerd werd. Hij is in 1987 afgestudeerd.
Medenî heeft het land moeten vluchten in 1992. Sinds 1995 werkt hij als beroepsjournalist voor de Koerdische TV en Radio in België.
Hij beheert een eigen uitgeverij, ABeCe, en geeft boeken in het Turks en Koerdisch uit.Hij is auteur van meer dan 20 boeken. Drie ervan zijn in het Turks.
Shilimeza Prins

Shilimeza Prins is een graag geziene gast in talloze socio-culturele verenigingen van de stad, waar zij met engelenstem haar Zuid-Afrikaanse gedichten declameert of zingt.

Rukiye Özmen

Geboren in Emerîn in de regio Cizîra Botan in Noord Koerdistan, waar zij lagere school heeft gelopen. In de jaren 1990 is zij samen met haar familie geëmigreerd naar Duitsland.
Vanaf 1996 begon zij te schrijven in het Koerdische en af en toe in het Turks.
Auteur van zeven boeken, vooral verhalen. Ze schrijft ook gedichten.

Kaat Bauters

Kaat Bauters is bezieler van de vereniging Vos Restaurabo die creatieve performances in een Brusselse context organiseert.
Als verteller trad zij op bij verschillende podia zoals Zinnema, goudgeblomd, Boterhammen in het park, de Week van de smaak…

Azer Şiwêş

Geboren op 4 februari 1962, te Amûdê in West-Koerdistan/Syrië. Schrijft vooral gedichten over maatschappelijke problemen. Heeft tot nu toe twee gedichtenbundels uit. De eerste verschenen in 2002 en een jaar later kwam de tweede uit. Sinds 2005 woont hij in Duitsland.

Hekimo

De dichters worden geflankeerd door Koerdisch muzikant Hekimo, een arbeider uit Noord Koerdistan die vooral traditionele liederen zingt. Er zijn reeds enkele albums van hem verschenen

F
E
E
D

B
A
C
K