Wij ondersteunen de vredespogingen die aangevat worden om tot een eind te komen van de oorlog in Syrië. Deze oorlog is al bijna drie jaar aan de gang en heeft inmiddels geleid tot duizenden doden, de verplaatsing van miljoenen anderen en de vernietiging van het land. Om tot een eind van dit conflict te komen hopen wij dat de Genève II-Conferentie op 22 januari 2014 zal leiden tot een vredevolle en definitieve oplossing.

De Koerden in Syrië hebben altijd te kennen gegeven dat ze dergelijke internationale inspanningen ten volle steunen. De Koerden ijveren voor het recht om in alle vrijheid te leven en hun eigen identiteit te beoefenen in een democratisch Syrië. De Koerden in Rojava (Syrisch Koerdistan) zijn niet gezwicht voor de vervolgingen en bloedbaden van het regime of van de groepen verbonden aan Al-Qaeda. De Koerden willen autonoom leven binnen een democratisch en rechtvaardig Syrië waar iedereen gelijk is, naast alle volkeren en religieuze minderheden die het land rijk is; Syrië vertegenwoordigt een multiculturele, multireligieuze en multi-etnische realiteit.

Wij, ondergetekende academici, politici, mensenrechtenactivisten en wetenschappers, geloven dat het Koerdische volk vertegenwoordigd moeten worden op de Genève II-Conferentie door een delegatie van de Koerdische Hoge Raad. De Hoge Raad werd vorig jaar gevormd en vertegenwoordigt alle Koerdische partijen en instellingen.

Wij geloven dat het Koerdische volk vertegenwoordigd moet worden door de Koerdische Hoge Raad op een belangrijke internationale conferentie waarop de toekomst van het Koerdisch volk rechtstreeks beslist zal worden. Pas dan zal de Genève II-Conferentie haar rechtmatige rol kunnen spelen om de vrede veilig te stellen waar iedereen naar verlangt.

 

Graag antwoorden via: [email protected] (in het Engels of het Kurmanjî).

Voor meer informatie, neem contact op met: (00 32) – 26 47 30 84 

F
E
E
D

B
A
C
K