De zogenaamde democratische lidstaten van de NAVO zijn gezwicht voor dictatoriaal Turkije. Zweden en Finland verklaren dat ze de Koerden van PYD en YPG/YPJ – die o.m. in Syrië tegen IS hebben gevochten – niet langer zullen steunen. Stockholm en Helsinki zijn verder bereid om met Ankara samen te werken aan de uitlevering van terreurverdachten aan Turkije, zegt NAVO-topman Stoltenberg.

In het memorandum dat Turkije, Zweden en Finland gisteren hebben ondertekend staat dat de drie landen de strijd tegen terreur zeer belangrijk vinden. Zweden en Finland erkennen in het akkoord ook dat de PKK een terroristische organisatie is, wat ze hiervoor niet deden. Ze passen daar zelfs hun nationale wetgeving voor aan. Als Turkije kan bewijzen dat een aantal van de mensen die in Zweden onderdak krijgen wel degelijk terroristen zijn, kunnen die mogelijk uitgeleverd worden aan Turkije.

Er zouden nu afspraken gemaakt zijn voor de uitlevering van 33 “verdachten van terrorisme”. Uit Zweden gaat het over 11 PKK-leden en 11 leden van de Gülenbeweging, die volgens Turkije achter de poging tot staatsgreep zat in de zomer van 2016. Uit Finland gaat het over 6 PKK-leden en 6 Gülen.

Koerden in ruil voor NAVO-lidmaatschap! Hoe weerzinwekkend kan geopolitiek zijn?

 

 

F
E
E
D

B
A
C
K