De zussen van Kobani

Auteurs van ‘Bestemming Koerdistan’ schrijven een opzienbarend boek over
de Vrouwenrevolutie in Rojava

Amsterdam, 9 mei 2019                                                                  

Amsterdam – De Koerdische schrijver Azad Kardoi daagt, samen met de Nederlandse auteur Maria Luten, Nederland en Vlaanderen uit meer kennis te nemen van de strijd van Koerdische vrouwen tegen Islamitische Staat. Wie zijn deze vrouwen? En wat zorgde ervoor dat vrouwen uit andere landen afreisden naar Rojava om zich aan te sluiten bij deze strijd? Op deze en veel andere vragen geeft het boek ‘Koerdistan: De zussen van Kobani’, dat zal verschijnen op 10 mei 2019, verhelderende antwoorden.

Zussen uit Kobani
De zussen Zozan en Berfin groeien op in de Koerdische stad Kobani, wanneer de dreiging van IS naderbij komt, sluiten zij zich aan bij de Vrouwelijke Beschermingseenheden van Rojava. De lezer wordt meegenomen naar een onbekende wereld waarin moed, kracht, doorzettingsvermogen en opoffering centraal staan. Wanneer vrouwen hun krachten bundelen, zijn ze in staat het ultieme kwaad te overwinnen. Het verhaal is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Jin Jian Azadi
De Koerdische woorden Jian Jian Azadi staan voor Vrouw, Leven, Vrijheid. Dat is waar de Vrouwenrevolutie in Rojava om draait. Ondanks de voortdurende strijd, oorlog en chaos, lukt het de Koerden een basis te leggen voor een nieuwe samenleving waarin iedereen, man en vrouw, ongeacht ras of geloof, tot haar of zijn recht komt. In het nawoord van ‘Koerdistan: De zussen van Kobani’ geeft een van de commandantes van de vrouweneenheden een heldere blik op de strijd van de vrouwen tegen IS. Bovendien heeft zij een belangrijke boodschap voor vrouwen overal ter wereld.

U kunt het boek via deze website bestellen.
Bibliografische gegevens
Titel: Koerdistan: De Zussen van Kobani
ISBN: 9789082942309
NURcode: 686
Auteurs: Maria E. Luten & Azad Kardoi
Grafische vormgeving: Lex Maat, Bussum
Uitvoering: Softcover
Aantal pagina’s 137
Afmeting: 210 mm x 140 mm
Verschijningsdatum: 10 mei 2019
Prijs: € 19,95

F
E
E
D

B
A
C
K