Welkom op de première van de film ‘De Maagd met het Kind’. De medewerkers van het Koerdisch Instituut zouden deze unieke gelegenheid graag met jullie delen op 30 januari om 20u15 op het Filmfestival van Oostende. Zie https://www.filmfestivaloostende.be/…/la-vierge-lenfant

Niemand minder dan Bêrîvan Binevşa is maakster en regisseur van deze film. Bêrîvan, onze trouwe collega van de Franstalige vleugel van het Koerdisch Instituut, is hiermee absoluut niet aan haar debuut. Zij studeerde aan de Inraci Filmschool te Brussel, draaide in 2003 en 2004 haar eerste kortfilms en in 2006 haar eerste documentairefilm. Zij ontving prijzen op verschillende festivals voor haar realisaties.

‘De Maagd en het Kind’ mag dan wel een fictieverhaal zijn, het is des te meer gebaseerd op een geschiedkundige en maatschappelijke realiteit. Namelijk de genocide en slavenhandel die heeft plaatsgevonden in Iraaks Koerdistan op de Jezidi-bevolking. Met ‘La Vierge à l’Enfant’ schetst Bêrivan Binevsa een tragisch verhaal over een individueel en collectief trauma. Het Filmfestival te Oostende wordt de wereldpremière voor dit indrukwekkend meesterwerk.

Het verhaal gaat kort geschetst als volgt: “Avesta, een Koerdische Jezidi, arriveert in Brussel na te zijn ontsnapt uit de handen van de Islamitische Staat in Irak. Het enige waar ze op zint is wraak nemen op de man die haar daar als slaaf heeft misbruikt. Tussen een verwoede zoektocht naar gerechtigheid, die haar confronteert met het leed dat ze heeft doorstaan, en de verplichting moeder te zijn van een ongewenst kind, probeert Avesta koste wat het kost haar stem te laten horen”.

Op donderdag 1 februari om 16.30 uur is er een tweede voorstelling in de Kinepolis te Oostende. De kortfilm ‘Orange Flavored Love’ maakt die namiddag deel uit van het voorprogramma. Hieronder een samenvatting van de data en tijdstippen, inclusief een link naar de aanschaf van de tickets voor beide voorstellingen.

di 30.01.2024 20u15 Kinepolis Oostende Cast & crew aanwezig Koop tickets
do 01.02.2024 16u30 Kinepolis Oostende Koop tickets

 

F
E
E
D

B
A
C
K