Op maandag 23 oktober lanceert het Koerdisch Instituut, samen met tal van andere organisaties en individuen, een solidariteitscampagne onder de titel #SOSTurkey.

Het doel van de campagne is om een breed solidariteitsnetwerk te creëren met de slachtoffers van de huidige repressie en om te ijveren voor een democratisering van Turkije.

Hieronder vindt u de platformtekst die nu open staat voor iedereen – zowel organisaties als individuen – om te ondertekenen!

De campagne en de website worden gelanceerd op maandag 23 oktober, dus we willen graag vragen om indien mogelijk nog voor deze datum te ondertekenen.

U kunt ondertekenen door een email te sturen naar [email protected]

Downloaden (DOCX, 15KB)

De campagne begint met verschillende conferenties. De eerste conferentie, The State of Turkey’s Academia: No space for critical thinking handelt over de druk op de academische vrijheid en zal plaatsvinden aan de Universiteit van Gent op 25 oktober. De tweede conferentie over de Persvrijheid in Turkije vindt plaats in Résidence Palace (Brussel) op donderdagavond 26 oktober. Een derde conferentie over de vervolging van de politieke oppositie zal plaatsvinden in het Vlaams Parlement op dinsdag  (meer info volgt). Daarna organiseren we ook conferenties over de repressie van de politieke oppositie, de schendingen van de mensenrechten en de vervolging van mensenrechtenactivisten en het gebrek aan basisrechten voor verschillende etnisch-religieuze groepen. We willen het eerste deel van deze campagne beëindigen met een groot solidariteitsevenement in de lente over de onderdrukking van het maatschappelijk middenveld en vakbonden.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie over de campagne via [email protected] of via [email protected]

Gelieve deze oproep verder te verspreiden naar andere mensen en organisaties die mogelijks geïnteresseerd zijn in dit initiatief.

Koerdisch Instituut, Platform #SOSTurkey, Brussel, 12 oktober 2017

F
E
E
D

B
A
C
K