Het Koerdisch Instituut vzw nodigt u van harte uit in Antwerpen op 23 november 2018 voor de boekvoorstelling van het elfde boek van Hugo Van Rompaey: De Koerden willen vrede langs politiek overleg.

De Koerden worden al te vaak bestempeld als terroristen. De auteur van dit boek gaat hier fel tegenin. Op basis van een grondige analyse toont hij ons de wil van het Koerdische volk om vrede te bekomen via politieke wegen.

Programma:

  • Inleiding door Dirk Rochtus, docent aan de KU Leuven/Campus Antwerpen.
  • Boekvoorstelling door de auteur Hugo Van Rompaey.
  • Afsluiter door Jan Béghin, Gewezen Vlaams volksvertegenwoordiger.

Praktisch

  • Datum en uur: 23 november vanaf 18u. De boekvoorstelling wordt afgesloten met een hapje en een drankje
  • Waar: Lange Leemstraat 26, 2018 Antwerpen
  • Inschrijven kan door een mail te sturen naar [email protected].

Wilt u het boek bestellen? Vraag uw bestelling aan via een mailtje met uw adres en een betaalbewijs naar [email protected] IBAN: BE35 8538 5112 7037. Prijs: 12.5 € inclusief verzendingskosten

Over het boek en zijn auteur:

Het boek met als titel ‘De Koerden willen vrede langs politiek overleg’, kwam uit in mei 2018 en is gepubliceerd door het Koerdisch Instituut. Hugo van Rompaey (°1943) doet al 14 jaar doctoraal onderzoek en 30 jaar nauwgezette opvolging van de Koerdische kwestie in binnen- en buitenland. In vier hoofdstukken geeft hij een historiografische, theologische, filosofische en antropologische analyse van de Koerdische kwestie.In zijn recentste publicatie besteedt hij uitgebreid aandacht aan de vredeswil van de Koerden.

F
E
E
D

B
A
C
K