CcxtQfIW8AAZ9ub

 

 

 

 

 

 

 

 

Geachte,

De vuile oorlog die het AKP-regime voert tegen het Koerdische volk gaat onverminderd voort. Op alle vlakken schakelt de Turkse staat haar beleid van ontkenning en repressie een versnelling hoger.

De 24u/24u uitgaansverboden die nu al maandenlang duren in Sirnak en Nusaybin, en die de civiele bevolking collectief straffen, worden ook onverminderd verdergezet. Tientallen burgers zitten vast en dreigen hetzelfde wrede lot van de bevolking van Cizre te ondergaan. Vooral de dreiging in Nusaybin is imminent omdat het Turkse leger de stad dreigt te overrompelen. Net zoals in Cizre, schuilen de burgers van Nusaybin in kelders om zich te beschermen tegen de bombardementen, maar ze zitten tegelijk in een val en kunnen levend verbrand worden.

De Koerdische gemeenschap van België en haar Turkse partners zullen vrijdag 27 mei (om 11u) protesteren voor de EU op het Schumanplein om verdere onmenselijke misdaden te voorkomen. In februari werden de burgers van Cizre voor de ogen van de hele wereld afgeslacht, dit kunnen we niet nogmaals laten gebeuren. We roepen de EU op om onmiddellijk in actie te schieten.

De dictatuur van Erdogan wordt met de dag sterker in Turkije. Dit is niet alleen een probleem voor de Koerden maar ook voor de Turken. Het verzet tegen deze dictatuur zal dan ook gezamenlijk moeten gebeuren. Dat was ook de positieve ervaring van de HDP en op deze ingeslagen weg zullen we verdergaan. De Koerden breiden in Turkije aan een democratisch antifascistisch front samen met alle etnische en religieuze minderheden en socialistische en democratische krachten. Het parlement en het gerecht in Turkije zijn failliet en vertonen helemaal geen reflex van verzet tegen de dictatoriale plannen van Erdogan die een AKP-leger-coalitie gesmeed heeft en op basis hiervan zijn heerschappij wilt verderzetten.

De democratische krachten in België en Europa mogen hier niet blind voor blijven en moeten hun houding tegenover Turkije duidelijker maken. Ze moeten snel hun stem verheffen om een slachting in Nusaybin te voorkomen.

Afspraak voor een manifestatie tegen verdere onmenselijke misdaden in Turkije: vrijdag 27 mei, om 11u op het Schumanplein voor de Europese Commissie.

Manifestation contre des autres crimes barbares en Turquie: vendredi 27 mai à 11h à Place Schuman devant la Commission Européenne.

Manifestation against further barbaric crimes in Turkey : Friday 27 May, 11.00 at Schuman Square across the European Commission.

Kameraadschappelijk,

Salih Ucar en Orhan Kilic

namens NavBel

F
E
E
D

B
A
C
K