Sinds enkele jaren is het Koerdisch Instituut mede-organisator van de politieke filmreeks Moviemiento aan het Filmplateau, een cinemazaal verbonden aan de Universiteit Gent. Het gaat om een samenwerkingsverband met het Masereelfonds, Vrede, het Gents Actie-Platform Palestina (GAPP) en MENARG, de onderzoeksgroep Midden-Oosten en Noord-Afrika aan de UGent.

Zoals op de affiche is aangegeven zijn er vier filmvoorstellingen in maart. Elke woensdag wordt een film vertoond waarin ‘Verzet’ het centrale thema is. De eerste filmvoorstelling op het menu gaat door op 4 maart en is de bijdrage van het Koerdisch Instituut. “No One Knows About Persian Cats” van Bahman Ghobadi, is een bekroonde film over blasfemie, de vrijheid van meningsuiting en rock & roll in Iran. De film is een aanklacht tegen de culturele repressie in de muzikale undergroundscene in Iran en een cinematografische voorbode van hedendaagse protestbewegingen in het land.

We verwijzen u graag naar de webpagina van de Gentse Universiteit voor meer detail betreffende de filmreeks die op het programma staat.

 

F
E
E
D

B
A
C
K