“Muse”, het nieuwste boek van schrijver Hasan Sezgin is een echte aanrader! In dit fascinerende levensverhaal over een jong meisje uit het Dersim (Oost-Turkije) laat hij u proeven van zijn Koerdische cultuur. Het boek kan worden besteld en verkregen via boekscout.nl

Over de auteur en het boek

Hasan Sezgin, komt uit Dersim en woont sinds 1990 in België. Hij schrijft sedert de jaren negentig verhalen en gedichten in het Nederlands, Turks en Kurmancî. Als kind heeft hij zelf veel meegemaakt en veel gehoord van verscheidene mensen rondom hem. Zo heeft hij een diepgaande verhalenbron in zijn herinneringen. In zijn verhalen voelt hij zich thuis en haalt zijn inspiratie uit deze bagage om verhalen te schrijven.
In dit fascinerende levensverhaal van Muse laat hij u proeven van zijn cultuur met sfeervolle illustraties van de kunstenares Sevim Sewe UNAL uit Antwerpen. Zij schildert, boetseert en schrijft boeken.

Samenvatting

Muse woont in een klein dorpje. Het dorpje is omringd met vele hoge bergen, rivieren en beekjes. De rivieren stromen wild en maken een vreselijk geluid. Dit maakt Muse heel angstig, omdat ze deze beekjes moet oversteken om zich te gaan inschrijven voor het secundair onderwijs in een nabijgelegen stad. Maar Muse mag zich niet inschrijven van haar papa. Ze moet thuisblijven en haar mama helpen op de boerderij. Haar papa beslist en legt haar toekomst vast. Weliswaar legt ze zich niet bij de situatie neer. Ze verzet zich ertegen en doet alles om zich toch te kunnen inschrijven en verder te studeren. Ze gebruikt hiervoor haar fantasie en past dit op een bijzonder leuke manier toe om haar droom waar te maken.

 

F
E
E
D

B
A
C
K