Op dinsdag 5 december beginnen de rechtszaken tegen tientallen Turkse Academici voor de Vrede. Enkele Belgische politici, waaronder André du Bus, Fabian Maingain en Simone Susskind, roepen op om op maandagavond 4 december, tussen 17 uur en 18 uur, te betogen voor de ambassade van Turkije in Brussel (Rue Montoyer 4).

U vindt de oproep voor de betoging aanstaande maandag en meer informatie over de rechtszaken tegen de academici in de pdf’s hieronder.

 

 

 

Op 6 en 7 december worden in Anakara eveneens zittingen gehouden in de processen tegen Selahattin Demirtaş en Figen Yüksekdağ, de beide co-voorzitters van de Democratische Partij der Volkeren (HDP). Demirtaş en Yüksekdağ werden gearresteerd op 4 november 2016, samen met verschillende andere parlementsleden van de HDP. De Turkse autoriteiten hebben tientallen klachten tegen hen ingediend, die zo goed als allemaal gebaseerd zijn op persverklaringen en toespraken van de politici. Ze worden onder meer beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie en riskeren meer dan honderd jaar gevangenisstraf. Hier vindt u een uitnodiging om deze rechtszaken bij te wonen als internationale waarnemer.

Koerdisch Instituut, Brussel, 30/11/17

#SOSTurkey

 

 

 

 

 

 

Oproep voor de manifestatie Maandag 4 december (17 uur tot 18 uur) aan de Turkse ambassade in Brussel

Downloaden (PDF, 45KB)

 

Hieronder vindt u meer informatie over de vervolging van de academici.

Downloaden (PDF, 2.14MB)

 

Meer informatie over de rechtszaken tegen de HDP-covoorzitters en de uitnodiging om hun rechtszaken bij te wonen.

Downloaden (PDF, 313KB)

 

 

F
E
E
D

B
A
C
K