De hongerstakers hebben drie democratische eisen:
1- Verbetering van de omstandigheden aangaande de gezondheid, veiligheid en vrijheid van de Koerdische leider Abdullah Öcalan.
2- Erkenning van de rechten voor de Koerdische taal in onderwijs.
3- Erkenning van de rechten van de gevangenen om bij de rechtbanken in hun moedertaal te kunnen verdedigen.
De hongerstakers proberen via een vreedzame manier hun legitieme mensenrechten op te eisen. De Turkse autoriteiten zijn o.a. verplicht om het recht van vrijheid en meningsuiting van de gevangenen te respecteren. Het Koerdisch Academisch Netwerk is bezorgd over de berichtgevingen dat de hongerstakers in de gevangenissen van Silivri en Sakran in een eenzame opsluiting zijn geplaatst. Daarnaast gaan de geruchten rond dat de hongerstakers in de gevangenis van Tekirdag door bewakers worden mishandeld. Er gaan ook berichten over dat de autoriteiten de toegang belemmeren tot het verkrijgen van water, suiker en zout.
Het Koerdisch Academisch Netwerk roept de Turkse autoriteiten op om de legitieme en democratische rechten van de Koerdische gevangenen te respecteren. Wij zijn ernstig bezorgd over de strafmaatregelen die de Turkse autoriteiten toepassen op de vreedzame protesten van de gevangenen. Wij eisen van de Turkse autoriteiten een absoluut verbod op folteringen en mishandelingen m.b.t. de gevangenen. Verwacht wordt ook dat de Turkse autoriteiten hun democratische plicht zullen moeten uitvoeren door te voldoen aan de eisen van de hongerstakers.
Wij roepen daarnaast alle Koerden in Europa op om solidair te zijn met de hongerstakers in de Turkse gevangenissen en hen met alle vreedzame en democratische middelen te ondersteunen.
Wij roepen de politieke partijen, vakbonden, het Nederlandse volk en de Nederlandse overheid op om de hongerstakers te steunen en hiermee op te komen voor de tradities van Nederland dat altijd de democratie heeft gewaarborgd en in moeilijke tijden andere onderdrukte volkeren heeft bijgestaan.  
Koerdisch Academisch Netwerk (KAN)
KvK 50948148
www.kanetwerk.net  [email protected]

F
E
E
D

B
A
C
K