Koerden worden aangevallen door de doodseskaders van ISIS

Koerden roepen Turkije, Qatar en Saudie-Arabie op om steun aan ISIS te staken

Den Haag (13 Juli) – De Koerden in het noorden van Syrië hebben bij het uitbreken van de burgeroorlog autonomie uitgeroepen in de regio waar de Koerden wonen. Vanaf het begin hebben de Koerden in Syrië gekozen voor een eigen beleid. Ze beschermen de eigen regio tegen het leger van het Syrische regime en tegen de Jihadisten (ISIS en Al-Nusra).
Om het gevaar van zowel Assad als de Jihadisten buiten de Koerdische regio te houden zijn er een eigen bestuur en verdedigingskrachten (YPG) opgezet. De drie Koerdische regio’s (Efrin, Kobane, Cizire) worden nu bestuurd door de Koerden.
De Koerden in Syrie strijden nu al langer dan een jaar tegen ISIS en andere Jihadistische groeperingen. Het bestuur van de Koerdische regio heeft meerdere malen de wereld, en in het bijzonder Turkije, Saudie Arabie en Qatar, opgeroepen om hun steun aan Jihadisten te stoppen. Deze groeperingen zijn niet alleen een gevaar voor de Koerden maar een gevaar voor de gehele regio. Andere opvattingen en religieuze denkbeelden dan die van de ISIS, worden beantwoord met massa-executies, mishandelingen, ontvoeringen en volkerenmoord.
Vanaf 2 juni heeft ISIS de aanval ingezet tegen de Koerdische regio (Kobane) met wapens en middelen die ze hebben verworven in Irak. De Koerden hebben zich tot op heden succesvol verweerd tegen deze aanvallen, maar hoe lang houden ze dit alleen vol. De Koerden in Syrië hebben de steun nodig van allen die vrijheid, democratie en mensenrechten steunen in het Midden-Oosten.
Er zullen op drie opeenvolgende dagen demonstraties worden gehouden voor het Vredespaleis. Er is dan een informatietent aanwezig voor meer informatie over de situatie van de Koerden.

Adres: Vredespaleis
Datum: 14 juli / 15 juli / 16 juli
Tijd: 12:00 tot 18:00

Wij hopen u allen aanwezig te zien, om onze steun te betuigen aan de Koerden en allen die democratie, vrijheid en mensenrechten in het Midden-Oosten steunen.

Namens bestuur
Federatie Koerden in Nederland (FEDKOM)

F
E
E
D

B
A
C
K